2018. 10. 16. - 18:31

Az Amazon 8 újabb otthoni eszközbe építi be az Alexa MI-alapú hangasszisztenst

Az Amazon 8 újabb otthoni eszközbe építi be az Alexa MI-alapú hangasszisztenst
Az Amazon nemrégiben bejelentette, hogy tovább bővíti a mesterséges intelligenciára épülő Alexa hangasszisztenssel felszerelt eszközeinek sorát, és év végéig még 8 ilyen készülék kerül piacra.

Az Amazon első embere az MI mellett

"Azt szeretnénk, ha a felhasználók használni tudják az Alexa hangasszisztenst, akárhol is legyenek" - mondta Jeff Bezos, az Amazon alapítója még júliusban. "Jelenleg több tízezer fejlesztő dolgozik a világ több mint 150 országában azon, hogy az Alexa Voice Service új eszközökben is elérhető legyen. Az Alexa-támogatott készülékek száma az elmúlt 1 év alatt megtriplázódott."


Az Alexa, mint mesterséges intelligencia egyre több eszközbe költözik be


A fenti mondatokat támasztja alá az is, hogy az Amazon jelenleg 8 új Alexa-kompatibilis eszközön dolgozik, és ezeket még az év végig forgalomba hozzák a tervek szerint. Az újdonságok között van mikrohullámú sütő, erősítő, vevőegység, mélynyomó és autós kiegészítő is. Mindez nagy lépés afelé, hogy az Amazon is komoly szereplője legyen az okosotthonok piacának, ahol jelen pillanatban a Google és a Xiaomi jár az élen.

10163-amazon-alexaNem áll meg a fejlesztés

Az új készülékek között vannak olyanok, amik csatlakoztathatóak az Alexa különálló hangasszisztenséhez, míg némelyik már eleve beépített Alexával rendelkezik. A fejlesztésekkel a cég arra fókuszál, hogy olyan helyeken könnyítse meg az életet, ahol az emberek az idejük jelentős részét töltik: otthon és az autójukban.

Az Amazon nem csupán kisebb-nagyobb használati tárgyakba hozza el az okos technológiát és a mesterséges intelligenciát, hanem a hírek szerint saját otthoni robot elkészítésén is dolgozik, de erről részletes információk még nem láttak napvilágot. Az új Amazon-támogatott eszközök tehát év végéig folyamatosan jelennek meg.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.