2021. 09. 30. - 11:07

Bemutatták a Xiaomi első robotkutyáját, a CyberDog-ot

Bemutatták a Xiaomi első robotkutyáját, a CyberDog-ot
A Xiaomi egy újabb merész lépést tett a jövő technológiájának felfedezésében az új, bio-ihletésű négylábú robotjával, a CyberDoggal. A modern "négylábú" bevezetése a Xiaomi mérnöki képességeinek csúcspontja, hiszen egy nyílt forráskódú robotról van szó, amit a fejlesztők saját megoldásokkal ruházhatnak fel.

A CyberDog a Xiaomi első próbálkozása a négylábú robotika területén, amely a nyílt forráskódú közösség és a fejlesztők számára világszerte elérhetővé válik. A CyberDog iránt érdeklődő robotika-rajongók versenyezhetnek vagy közösen alkothatnak új megoldásokat, együtt mozdítva elő a négylábú robotok fejlődését és lehetőségeit.

A robotkutya a Xiaomi saját fejlesztésű szervomotorjaival van kalibrálva, ami nagy sebességet, mozgékonyságot és széles mozgástartományt kínál. A maximális nyomatékkibocsátással és a 32Nm/220rpm fordulatszámmal a CyberDog akár 3,2 m/s sebességű mozgások, illetve bonyolult műveletek, például hátraszaltók végrehajtására is képes.

A CyberDog agyát az NVIDIA Jetson Xavier NX platform hajtja, egy beágyazott és peremrendszerekbe szánt mesterséges intelligencia szuperszámítógép, amely 384 CUDA-magot, 48 Tensor-magot, 6 Carmel ARM CPU-t és 2 mélytanulási gyorsítómotort tartalmaz. Mindennek köszönhetően a CyberDog a tulajdonosai számára zökkenőmentesen dolgozza fel az érzékelőrendszeréből rögzített hatalmas mennyiségű adatot.


Immár a CyberDog robotkutya is a Xiaomi portfóliójának részét képezi

A biológiai organizmusok teljes körű modellezése érdekében a CyberDog-ot 11 nagy pontosságú érzékelővel szerelték fel, melyek azonnali visszajelzést adnak a kifinomult mozgás elősegítéséhez. Ezek közé tartoznak az érintésérzékelők, kamerák, ultrahangos érzékelők, GPS-modulok és még sok más, ami a CyberDognak fokozott képességet biztosít a környezetének érzékelésére, elemzésére és interakciójára.

Számos kameraérzékelővel látták el a robotkutyát, köztük mesterséges intelligenciával működő interaktív kamerákkal, binokuláris ultraszéles látószögű halszemoptikákkal és Intel RealSense D450 Depth modullal.

A háziállat-szerű viselkedés fokozása érdekében a felhasználók hangalapú asszisztensek által, ébresztőszó beállításával irányíthatják és vezérelhetik a CyberDogot, de távszabályzóval vagy okostelefonos alkalmazással is lehet őt irányítani. A CyberDog a legkülönlegesebb feladatokra is megkérhető, és a vele való interakció lehetőségeinek gyakorlatilag csak a képzelet szab határt.

A CyberDogot gazdag külső interfészekkel is fejlesztették, hiszen 3 Type-C portot és 1 HDMI portot kapott, így a fejlesztők szabadon felfedezhetik és integrálhatják az innovatív hardverkiegészítők, illetve szoftverrendszerek széles skáláját, legyen szó keresőfényről, panorámakameráról, mozgáskameráról, LiDAR-ról vagy másról.

A Xiaomi robotkutyából első körben 1000 darabot dobott piacra a gyártó, amit 9.999 jüanos, azaz kb. 476.000 forintos áron tudnak megvásárolni a fanatikusok.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.