2018. 09. 18. - 18:27

Dedikált mesterséges intelligencia feldolgozó egység a Qualcomm Snapdragon 855 SoC-ban

Dedikált mesterséges intelligencia feldolgozó egység a Qualcomm Snapdragon 855 SoC-ban
Bár a Qualcomm Snapdragon 855 processzor megjelenésére még várni kell egy-két hónapot, már most több izgalmas részlet látott napvilágot a chipsetről, például az, hogy dedikált MI-feldolgozó egység dolgozik majd benne.

A Qualcomm Snapdragon 855 a nemrég megjelent hírek szerint saját mesterséges intelligencia felszereltséget kap, egész pontosan egy neurális feldolgozó egységet (Neural Processing Unit - NPU). Ez hasonló lesz, mint a Huawei HiSilicon Kirin 970-es platformja, ami annak idején a Snapdragon 835-össel volt versenyben, de a Kirin lényegesen jobban teljesített nála.

Az NPU-t egyébként a Qualcomm elsőként veti be a saját chipjeiben, és olyan területeken élvezhetik majd a felhasználók az előnyeit, mint a mesterséges intelligencia alapú jelenetfelismerés fotózás közben, offline fordítási műveletek, vagy éppen az arcfelismerés.


A Qualcomm Snapdragon 855 egy újabb mesterséges intelligenciával bíró CPU-platform


A 7nm-es technológiával készül, és SDX50 5G modemmel áll a felhasználók rendelkezésére. Az NPU a CPU munkáját segíti majd az MI-szintű adatok feldolgozásával, mint például a képi információk vagy a hangutasítások értelmezésével. Ezáltal több processzor- és grafikus processzor erőforrás szabadul fel, melyet aztán máshol lehet a teljesítmény fokozására fordítani.

A Qualcomm Snapdragon 855 a jelentések szerint elképzelhető, hogy Snapdragon 8150 néven fog végül megjelenni valamikor év végén vagy jövő év elején. Sőt, a Qualcomm dolgozik egy olyan SM8150-es processzoron, amelyet majd fejlett technológiával, többek között mesterséges intelligenciával rendelkező autókba szerelnek majd.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.