2022. 04. 23. - 13:38

Dedikált mesterséges intelligencia motor az Intel Discrete Arc A-sorozatú GPU-kban

Dedikált mesterséges intelligencia motor az Intel Discrete Arc A-sorozatú GPU-kban
Az Intel március végén bemutatta a diszkrét grafikus processzorok Arc-termékcsaládját, melyek a cég forradalmi Xe HPG (High Performance Graphics) architektúráján alapulnak. Az első GPU-kat kifejezetten laptopokba tervezték, de az asztali és munkaállomásos változatok még idén megjelennek.

Az Intel termékportfóliójának új tagjainál a hardver, a szoftver, a szolgáltatások, valamint a nagy teljesítményű grafikus élmények is az Intel Arc platformon és az A-sorozatú mobil GPU-családon keresztül valósulnak meg. Az Intel Arc GPU és a 12. generációs Intel Core processzorok ugyanis nagy mértékben javították a játék- és multimédiás alkotási képességeket.

Az Intel Arc 3 grafikus egységgel ellátott laptopok továbbfejlesztett 1080p-s játékot és fejlett tartalomkészítést, míg az Intel Arc 5 és Intel Arc 7 technológiával bíró hordozható számítógépek ugyanezeket a csúcstechnológiát képviselő tartalomkészítési funkciókat kínálják, továbbfejlesztett grafikai és számítási teljesítmény mellett - közölte a vállalat.

Az új Xe High Performance Graphics mikroarchitektúra (Xe HPG) a játékosoknak és a multimédiás alkotóknak szól, és az Intel Arc A-sorozatú grafikus kártyákra épül. Nagy teljesítményű Xe magokkal, DirectX 12 Ultimate-re optimalizált grafikus csővezetékkel, ray-tracing-képes médiamotorral, valamint DisplayPort 2.0 UHBR10-képes kijelzőmotorral büszkélkedhet, amely a jelenlegi és jövőbeli munkaterhelésekkel egyaránt megbirkózik.


A mesterséges intelligencia jobbá teszi az Intel új grafikus kártyáit

Az Intel Xe Matrix Extensions (XMX) mesterséges intelligencia motorok növelik a számítási teljesítményt az MI-alapú munkaterhelésekhez. Ezek 16-szor nagyobb számítási teljesítményt nyújtanak, mint a standard GPU vektoregységek.

Erre épül az Xe Super Sampling (Xe SS), vagyis egy mesterséges intelligencia gyorsítású felskálázási megoldás, amelyet az Intel Arc graphics XMX MI-motor működtet. A mélytanuláson alapuló új felskálázási megoldás, a Xe SS olyan képeket készít, amelyek nagyon közel állnak a natív nagyfelbontású rendereléshez. A Xe SS idén nyáron minden Arc A-sorozatú eszközön támogatott lesz.

Az Intel Arc A-szériás GPU-k teljes AV1 hardveres gyorsítást támogatnak, gyorsabb videókódolást és jobb streaming-minőséget biztosítva - mindezt kevesebb internetforgalom felhasználásával. A streaminget és a videókódolást újraértelmező AV1 szabványt már számos jelentős médiaalkalmazás támogatja, és idén várhatóan szélesebb körben is elterjed.

Az Intel Arc GPU-k az Intel Deep Link technológia segítségével zökkenőmentesen tudnak együttműködni az Intel CPU-kkal és az integrált videókártyával, így javítva a teljesítményt a játék, a munka és a streaming munkaterhelések során. Ez lehetővé teszi az intelligens teljesítményelosztást a platformon belül, akár 30%-kal növelve az alkalmazások teljesítményét a kreatív és számításigényes munkaterhelésekben.

A Deep Link Hyper Encode és Hyper Compute által továbbá a többmotoros átkódolás is megvalósítható, nem beszélve a mesterséges intelligencia tevékenységek teljesítményfokozásáról.

Az Intel ARC A370M és A350M GPU-k a legalább 899 dolláros (kb. 307.000 forintos) árkategóriába tartozó laptopokba kerülnek. Az első Intel Arc 3 GPU-val ellátott modellek előrendelése már megkezdődött, a fejlettebb, Intel Arc 5 és Intel Arc 7 grafikus processzorral ellátott modellek pedig idén nyártól lesznek kaphatók.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.