2021. 08. 07. - 12:48

Dúskál a mesterséges intelligencia képességekben a MediaTek Dimensity 1200-AI SoC

Dúskál a mesterséges intelligencia képességekben a MediaTek Dimensity 1200-AI SoC
A OnePlus még a Nord2 5G okostelefon megjelenése előtt bejelentette, hogy az új készülék a MediaTek Dimensity 1200 SoC-t fogja használni, annak is a speciális AI-kiadását. A vállalat szerint a chipset új mesterséges intelligencia funkciókat hoz a OnePlus Nord 2 5G-be, hogy a legkülönfélébb területeken javítsa a felhasználói élményt.

A mesterséges intelligencia képességeinek kiemelésére a OnePlus és a MediaTek közösen Dimensity 1200-AI-nak nevezte el az új chipsetet, a két vállalat szerint pedig ezzel egyértelműen kiemelhető az erőssége a szabványos Dimensity 1200-hoz képest.

A OnePlus Nord 2 5G biztosítja az MI-alapú fényképezést a kiváló képalkotásért, de rendelkezik többek között kijelzőfejlesztésekkel a csúcsminőségű felhasználói élmény érdekében, valamint jobb válaszidőket tud felmutatni a gyorsabb és gördülékenyebb játékhoz - közölte a gyártó.

A mesterséges intelligencia támogatását élvező képalkotási technológia intelligensebb, érzékenyebb fotózási élményt tesz lehetővé. Az állóképek esetében az AI Photo Enhancement akár 22 különböző fotózási körülményt is képes felismerni, hogy aztán automatikusan beállítsa a színtónusokat és a kontrasztot. Mindezek hatására a fotók optimális minőséget kapnak még éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között is.

A mesterséges intelligencia a MediaTek Dimensity 1200-AI SoC legfontosabb alkotóeleme
A OnePlus Nord 2 5G a mesterséges intelligenciával felturbózott MediaTek Dimensity 1200-AI SoC első tulajdonosa

Az AI Video Enhancement funkcióval a videófelvételek élő HDR-effektusokkal ruházhatók fel, méghozzá valós időben. A mesterséges intelligenciához igazított chipkészlet a DOL-HDR technológiát használja a képminőség optimalizálására, a hangolás beállítására élő felvétel közben, valamint a videók színtartományának és színpontosságának javítására. Ez jobb árnyékrészletességet, a kiemelések megtartását és nagyobb dinamikatartományt hoz magával.

A vizuális élmények dinamikusabbá és intuitívabbá válhatnak az MI-technológiák mély integrációjával. A legfontosabb fejlesztések közé tartozik az AI Color Boost, ami a mesterséges intelligencia kontextustudatossági képességeit kihasználva automatikusan átalakítja a normál dinamikatartományt nagy dinamikatartományúvá. De említést érdemel az AI Resolution Boost is, mely automatikusan HD felbontásra növeli a videók felbontását a népszerű közösségi médiaalkalmazásokban.

A Smart Ambient Display a mesterséges intelligenciát arra használja, hogy a képernyő fényerejét dinamikusan szabályozza a felhasználókat körülvevő fényviszonyok és a képernyőn megjelenített tartalom alapján, így biztosítva mindig intuitív, kényelmes megtekintési élményt.

A MediaTek Dimensity 1200-AI-nál a kiváló játékélményt sem kell nélkülözni. A felhasználók nagy frissítési sebességgel játszhatnak olyan játékokkal, mint például a Brawl Stars. Ezen kívül kihasználható az eszköz alacsony késleltetési ideje, a jobb hőkezelése és a hatékony energiafogyasztása is, hogy a játék ne csak minőségi legyen, hanem hosszabb ideig is tartson.

A MediaTek MI-központjú chipsetjével felvértezett első okostelefon tehát a OnePlus Nord 2 5G, amely július 28-án került hivatalosan forgalomba.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.