2020. 06. 06. - 10:19

Egyre hasznosabb funkciókat kap a Google Lens a mesterséges intelligencia által

Egyre hasznosabb funkciókat kap a Google Lens a mesterséges intelligencia által
A Google Lens az okostelefonok és táblagépek egyik leghasznosabb alkalmazása, ami a mindennapi életet nagyban megkönnyíti. Köszönheti ezt többek között a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőségeknek, amelyek az éves során egyre jobbá tették az appot.

Nemrég egy komoly frissítést kapott a Google Lens, és három új funkció került bele.

Az egyik a gyors másolás telefonról a számítógépre. Ennek lényege, hogy a Google Lens által feldolgozott szöveget - mely lehet nyomtatott vagy kézírás alapú is - gyorsan és pontosan át lehet vinni a számítógépre. A folyamat nagyon egyszerű: a felhasználónak csak le kell fotóznia a jegyzetet, kijelölni az átmásolni kívánt szövegrészt, majd a Copy to computer gombra kell nyomni. Az így kimásolt szöveg bármilyen Chrome böngészőben megnyitott szövegszerkesztőbe (például a Google Dokumentumokba) bemásolható, feltéve, hogy a felhasználó ugyanazokkal az adatokkal van bejelentkezve a böngészőben, mint a telefonjában.

A mesterséges intelligencia a Google Lens egyik legnagyobb fegyvere
A mesterséges intelligencia a Google Lens egyik legnagyobb fegyvere


Egy másik újdonság azok számára lehet kifejezetten előnyös, akik új nyelvet szeretnének tanulni. Ha a felhasználó a Google Lens-t egy idegen nyelvű szövegre irányítja, az alkalmazás automatikusan lefordítja azt. Sőt, ennél többet is tud: bármely szövegrészt (vagy akár az egészet) fel tudja olvasni az alkalmazás, ezáltal megtanítva, hogyan is kell kiejteni a szavakat. A funkció több mint 100 nyelven elérhető már, köztük magyarul is.

A mesterséges intelligencia a Google Lens egyik legnagyobb fegyvereA harmadik új funkció apróságnak tűnhet, de mégis nagyon hasznos tud lenni bizonyos szituációkban. Adott egy szöveg, aminek egy kifejezését a felhasználó nem ért. A kifejezés kijelölésével a rendszer nem csupán a már említett Copy to computer másolási funkciót, valamint a sima másolást és a fordítást ajánlja fel, hanem ezzel együtt egy gyors keresést is lefuttat a Google Search rendszerében. A találatok között lehetnek képek, videók, de akár egy Wikipedia cikk vagy ezernyi más találat, ami segít megérteni azt, hogy mi is a kérdéses kifejezés.

A Google Lens mindhárom új funkciója elérhető már Android és iOS felhasználók számára egyaránt. A mesterséges intelligenciát is használó alkalmazás a hihetetlen fejlettsége ellenére ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból vagy az iOS App Store-ból.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.