2020. 10. 17. - 12:55

Fejlettebb mesterséges intelligencia és 5G erősíti a Snapdragon 750G processzort

Fejlettebb mesterséges intelligencia és 5G erősíti a Snapdragon 750G processzort
A Qualcomm gyárának futószalagjáról nemrég legördült a Snapdragon 730G SoC felturbózott utódja, a Snapdragon 750G, ami gyorsabb és okosabb is lett a 2019-ben bemutatott elődjénél.

A legújabb, 7-es sorozatú Snapdragon processzor, vagyis a Snapdragon 750G már integrált X52 5G modemet tartalmaz, ami támogatja az mmWave-et és a 6GHz alatti 5G-sávokat is. A chip emellett erősebb CPU és grafikus teljesítményt nyújt, mint a korábbi 730G modell.

A 750G gyakorlatilag a 730G modernizált változata. Az Adreno 619 GPU a Qualcomm szerint akár 10%-kal jobb grafikai megjelenítési teljesítményt kínál az Adreno 618-hoz képest. A Kryo 570 CPU továbbá 20%-os teljesítményjavulást tud felmutatni a 730G Kryo 470-ével összehasonlítva.


A mesterséges intelligencia is komoly szerepet kap a Snapdragon 750G processzorban


A 750G egyéb olyan fejlesztéseket is tartalmaz, amelyek a gyártó nagyobb teljesítményű és újabb chipjeiből kerültek át ide. Ilyen a Qualcomm ötödik generációs mesterséges intelligencia motorja, ami akár 20%-kal is növelheti a MI-teljesítményt, például az MI-alapú kamerafunkciók vagy a valós idejű beszédfordítás használata közben. A frissített MI-motor azt is lehetővé teszi a Qualcomm számára, hogy támogatást nyújtson a visszhangtompítás és a háttérzaj-szűrés terén.

Szintén újdonságnak számít a Snapdragon Elite Gaming funkciók jelenléte, amibe beletartozik többek között a Game Color Plus mód, jobb színeket és részletgazdagabb megjelenítést kölcsönözve a játékoknak.

Az új 750G processzor nem azért jött létre, hogy helyettesítse a vállalat erősebb és drágább modelljeit (például a 765, 765G, 768G variánsokat), amelyek már hónapok óta a piacon vannak, hanem egy erős alternatívát jelent. Sőt, várhatóan a következő hónapokban újabb frissítéseket is bejelentenek a 7-es sorozatú chipekhez.

A 730G 5G-változatra cserélésével a 750G azt mutatja, hogy a Qualcomm nagy hangsúlyt fektet arra, hogy több 5G-lehetőséget bocsásson az okostelefon- és táblagépgyártók rendelkezésére. A vállalat úgy véli, hogy az első Snapdragon 750G-vel ellátott eszközök már 2020 végén a boltokba kerülhetnek, a Xiaomi pedig már be is jelentette, hogy az új lapkakészlettel számos eszköze lesz felvértezve a közeljövőben.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.