2018. 10. 25. - 18:49

Intelligens javaslatokat és fájlrendszerezést kínál a Google Drive új MI-funkciója

Intelligens javaslatokat és fájlrendszerezést kínál a Google Drive új MI-funkciója
Új mesterséges intelligencia funkcióval gazdagodott a Google egyik szolgáltatása, a felhő alapú Drive tárhely: a bal oldali menüben már egyre több felhasználónál teszik elérhetővé a Priority (Prioritás) menüpontot, ami egy intelligens módja a fájlok rendszerezésének.

Nincs több elkeveredett fontos fájl

Egyelőre még csak béta verzióban működik, de hamarosan már mindenkinél elérhetővé váló Priority oldal célja, hogy a mesterséges intelligencia előnyei kihasználva gyűjtse össze a felhasználó legfontosabb fájljait. A gép tanulási módszerrel a rendszer felismeri azokat a fájlokat, amikkel fontos elintéznivaló van, és a Priority oldal megnyitásakor nem csupán az érintett fájlokat lehet majd látni, hanem a hozzájuk tartozó kommenteket és javasolt tevékenységeket is.

A Google Drive egyre inkább kihasználja a mesterséges intelligencia előnyeit
A Google Drive egyre inkább kihasználja a mesterséges intelligencia előnyeit


A userek ezen a felületen azonnal és gyorsan válaszolhatnak a dokumentumokban lévő megjegyzésekre, és a teljes dokumentumot is egy kattintással megnyithatják. Mindezzel kevesebb időt kell fordítani a fájlok keresésére, egy fájlon belül a megfelelő rész megtalálására, miközben több idő jut az érdemi munka végzésére.

Saját munkaterület = hatékonyabb munka

A Priority oldal mindezen túl a fájlokat munkaterületekre rendezi, ami egy privát zónát jelent azoknak a dokumentumoknak, amelyekkel éppen dolgozunk. A munkaterületre áthelyezett fájlok nem növelik a foglalt tárterületet, és nincs hatással azok jogosultságaira sem, csupán a rendszerezést könnyíti meg ez a felület.

A Google Drive-os munkaterület még hatékonyabb fájlkezelést tesz lehetővé
A Google Drive-os munkaterület még hatékonyabb fájlkezelést tesz lehetővé


A Google szerint az általuk végzett felmérések azt mutatják, hogy egy felhasználó 10-20 fájllal dolgozik egyidőben, a munkaterület pedig nagy segítség lehet ezeknek a fájloknak a gyors és hatékony elérésében. A munkaterület felépítéséhez a Drive intelligens fájljavaslati rendszerét lehet igénybe venni, de manuálisan is hozzá lehet adni a dokumentumokat.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.