2022. 02. 19. - 11:45

Kétirányú mesterséges intelligencia alapú zajszűrő az Asus ExpertBook B5 Flip-ben

Kétirányú mesterséges intelligencia alapú zajszűrő az Asus ExpertBook B5 Flip-ben
Az Asus a közelmúltban mutatta be az ExpertBook B5 Flip (B5402F) névre keresztelt, innovatív prémium üzleti laptopot, ami számos fejlett funkcióval, többek között mesterséges intelligenciára épülő zajszűrővel szerelkezett fel.

Az ASUS ExpertBook B5 Flip stílusos üzleti megjelenést kapott, precízen megmunkált, 1,38 kg könnyű vázzal és 360°-ban felfordítható érintőképernyővel, amely a legnagyobb rugalmasságot teszi lehetővé. Emellett komoly utazásra is felkészült, hiszen az akkumulátor egész napos (akár 10 órányi) üzemidőt tud felmutatni, ráadásul támogatja a gyorstöltést is. De sok más olyan csúcstechnológiát tartalmaz, amelyekkel javítani lehet az útközbeni munkavégzés hatékonyságát.

Az IPS kijelző 14 colos méretű, és Full HD felbontást, széles látószögű betekintést, 400 nites fényerőt, valamint az érintőceruzával történő kezelés lehetőségét biztosítja a felhasználók számára. Alapból Windows 10 operációs rendszert telepít rá a gyártó, de ez ingyenesen frissíthető Windows 11-re.

Az ExpertBook B5 Flip az összetettebb feladatok könnyed elvégzése érdekében akár 11. generációs Intel Core i7 processzorral, 48GB DDR4 RAM-mal, Iris Xe grafikával és Intel WiFi 6E technológiával rendelkezhet, így biztosítva a gyors és precíz számítási, hálózati és grafikus teljesítményt. Két SSD is szerelhető bele, hogy hatalmas, akár kétszer 1 TB-os kapacitás álljon szolgálatba nagysebességű adatátvitel mellett. Mi több, jelen van a RAID technológia támogatása a jobb adatbiztonság és gyorsabb működés érdekében.


A konferenciák minőségének javításáért felel az Asus ExpertBook B5 Flipben a mesterséges intelligencia

A professzionális videókonferenciák színvonalának emelése érdekében az ExpertBook B5 Flipet kétirányú mesterséges intelligencia zajszűrő technológiával vértezték fel, amely kifinomult gépi tanulási technikákat alkalmaz. A megoldás felfelé irányuló funkciót használ a beszélő körüli zajok kiszűrésére, valamint egy lefelé irányuló funkciót a beszélgetés másik végén lévő személy zajának kiküszöbölésére.

Vékony profilja ellenére a készülék tele van I/O portokkal. Ezek közé tartozik az élvonalbeli Thunderbolt 4, vagyis az univerzális kábeles csatlakozási megoldás következő generációja, mely támogatja a következő szintű USB4 interfészt, a 40 Gbps adatátviteli sebességet, illetve a 4K kijelzőkimenetet és a gyorstöltést. A laptop microSD kártyaolvasót és HDMI-kimenetet is kínál, valamint RJ45 Ethernet-portot, amely egyedi MAC-címmel rendelkezik az egyszerű eszközkezelés érdekében.

Az ExpertBook B5 Flip tervezése során arra törekedtek, hogy megfeleljen és túlszárnyalja a szigorú ipari követelményeket, beleértve a MIL-STD 810H amerikai katonai szabványt is. Úgy építették, hogy minden szélsőséget túléljen, a fagyos hőmérséklettől a sivatagi viharok perzselő hőségéig, a komolyabb erőbehatásoktól a mindennapi ütésekig.

Az Asus ExpertBook B5 Flip (B5402F) elegáns szürke színben fog a boltokba kerülni, de hogy pontosan mikor és milyen árral, arról a gyártó egyelőre nem közölt információkat.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.