2019. 03. 13. - 18:30

Kiterjesztett valóság (AR) alapú navigáció érkezik a Google Térkép alkalmazásba

Kiterjesztett valóság (AR) alapú navigáció érkezik a Google Térkép alkalmazásba
A kamera által mutatott képet használja fel a valós időben történő navigációra a Google Térkép (Google Maps), ezzel pedig az AR-alapú, azaz a kiterjesztett valóság előnyeit élvező új és hasznos funkcióval bővül az alkalmazás.

Az Augmented Reality (AR) kifejezéssel egyre több helyen lehet találkozni. Ott vannak például az AR-stickerek, amik olyan animációk, amik a kiterjesztett valóság által tudnak "életre kelni" a kameraképen keresztül. De vannak ennél hasznosabb lehetőségek is, többek között a szoba alaprajzát lemérni, ezáltal a szobát lemodellezni képes AR-appok, aminek hála például a lakberendezéssel kapcsolatos folyamatok sokkal egyszerűbbé válnak.

A Google most elhozta a kiterjesztett valóságot a saját navigációs alkalmazásába, a Google Térképbe is. Bár az új funkció egyelőre még bétatesztelés alatt van, számos felhasználó már hozzájuthatott ehhez a korai kiadáshoz.


Kiterjesztett valóság segíti a navigálást
a Google Térkép alkalmazásban


Az új feature természetesen a kamera képét használja fel a valóság leképezésére, valamint GPS-t a helyzet beméréséhez. Mindezt összeveti a Street View, azaz Utcakép adataival, hogy az aktuális pozíciót minél pontosabban, méterre pontosan meg tudja határozni.

Kiterjesztett valóság segíti a navigálást a Google Térkép alkalmazásbanMiután a helymeghatározás sikerült, a telefon kijelzőjén láthatóvá válik az adott utcarészlet, valamint a navigálást segítő, animált nyíl ábrák. A tesztverzió nem teszi lehetővé a folyamatos kamerahasználatot, hanem bizonyos időközönként a hagyományos térképnézetre cseréli az AR-képet.

Az AR-mód útvonaltervezésnél lesz kiválasztható, közvetlenül az "Útvonalterv" (Directions) gomb mellett az "AR indítása" (Start AR) gomb megnyomásával.

Az AR-alapú navigáció tehát már úton van a Google Térkép alkalmazásba. A cég nem közölt információkat arról, hogy mikor teszi mindenki számára elérhetővé, csak annyit tudni, hogy sok tesztelő dolgozik azon, hogy minél tökéletesebben működjön a funkció.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.