2019. 01. 15. - 18:51

Már a Microsoftnak is van mesterséges intelligencia alapú hírolvasó alkalmazása

Már a Microsoftnak is van mesterséges intelligencia alapú hírolvasó alkalmazása
A Google után a Microsoft is elkészítette saját hírolvasó okostelefonos alkalmazását, amely már a mesterséges intelligencia elvén működik: Hummingbird névre keresztelt app már elérhető Androidra.

A Microsoft Hummingbird a hagyományos hírkereső és hírolvasó mobilos alkalmazásokkal ellentétben már mesterséges intelligenciát használ arra, hogy a felhasználó számára legérdekesebb, legrelevánsabb tartalmat tudja szállítani. Hasonló megoldása van a Google-nek is a Google News-zal, de természetesen jócskán van különbség a kettő között.


A mesterséges intelligencia már a
Microsoft Hummingbird alkalmazásban is jelen van


A Hummingbird-be Microsoft vagy LinkedIn fiókkal is be lehet lépni, de ha egyik sem áll rendelkezésére a felhasználónak, ki is lehet hagyni a bejelentkezést. A főoldalon aztán számos téma közül lehet választani. Ellentétben a Google News-zal, itt (még) nem lehet például egy meghatározott focicsapatra, játékosra, vállalatra vagy hírességre specifikálni az érdeklődést. Ehelyett általános kategóriák közül választhatunk, mint például kosárlabda, celebritások, utazások vagy éppen főzés.

A mesterséges intelligencia már a Microsoft Hummingbird alkalmazásban is jelen vanMiután kiválasztottuk a kategóriákat, a hírfolyamban olyan cikkek jelennek meg, amelyek az app szerint valóban érdekel minket. A cikkeket el lehet menteni és meg lehet osztani, ki lehet fejezni a nemtetszésünket, de akár egy adott hírforrást blokkolni is lehet. A mesterséges intelligencia folyamatosan figyeli a cikkekre adott reakciókat, így biztosítja, hogy minél inkább testreszabottabb tartalmakat jelenítsen meg.

A Microsoft Hummingbird alkalmazása már elérhető a Google Play Store-ban, igaz, csak néhány országban, például az Egyesült Államokban állnak rendelkezésre ezek az új MI-funkciók.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.