2019. 03. 06. - 08:33

Március 26-án lesz a Huawei P30 okostelefon-széria bemutatója

Március 26-án lesz a Huawei P30 okostelefon-széria bemutatója
A Huawei már kitűzte a bemutató dátumát és helyszínét a legújabb generációs, P30-as széria okostelefonjainak: eszerint az idei zászlóshajóról március 26-án rántják le a leplet Párizsban, és néhány tulajdonság már ki is szivárgott a készülékről.

Már a tavalyi P20 széria is nagyot szólt a mesterséges intelligencia funkciókkal és a fejlett kamerarendszerrel, a P30-tól viszont még ennél is sokkal többre számíthatunk.

A bemutatóhoz a #RewriteTheRules, azaz "Újraírni a szabályokat" kulcsszót társította a kínai gyáróriás, amihez a "Rules were made to be rewritten" szlogent illesztették, ami annyit tesz, hogy a szabályok azért vannak, hogy újraírják őket.


Küszöbön a Huawei P30 bemutatója,

ami egy igazi nagyágyúnak ígérkezik


A fenti rövidke beharangozó videó a veszteségmentes zoom technológiát hangsúlyozza ki, ami azt jelenti, hogy ismét a kamerarendszertől várhatók innovatív megoldások. A kiszivárgott hírek szerint a telefon tripla kamerával rendelkezik majd, ahol a maximális felbontás 40 megapixel lesz, az említett veszteségmentes zoom 5x-ös értéket képviselhet. Az előlapi kamera 24 megapixeles lesz, amennyiben beigazolódnak a pletykák. A P30 Pro viszont még ennél is durvább lehet, amibe periszkópos kamera kerülhet 10x-es hibrid optikai zoom-os képességgel.

Külföldi híroldalak már azt is tudni vélik, hogy a P30-nak 6,1 hüvelykes, a P30 Pro-nak pedig 6,5 hüvelykes OLED-érintőképernyője lesz egyaránt 2340 x 1080 pixeles felbontással. Nem kérdés, hogy a telefonon már Android 9.0 Pie operációs rendszer fog futni, az akkumulátort pedig a P30 esetében 22,5W-os gyorstöltéssel, a P30 Pro-nál pedig 40W-os szupergyors töltéssel lehet megtölteni majd energiával.

A Huawei P30 és a P30 Pro tehát március 26-án lép színre. Arról még nincs információ, hogy a két újdonság támogatja-e majd az 5G technológiát, de lévén, hogy a Huawei a világvezető fejlesztője ennek a rendszernek, nem lenne meglepő, ha az új csúcstelefonokba bekerülne ez a tulajdonság.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.