2018. 10. 04. - 19:08

Mesterséges intelligencia alapú, emberközpontú, hordozható robotot mutatott be az LG

Mesterséges intelligencia alapú, emberközpontú, hordozható robotot mutatott be az LG
Az LG a közelmúltban rántotta le a leplet az első emberközpontú, hordható robotjáról, amely természetesen mesterséges intelligenciát használ ahhoz, hogy javítson az emberek életminőségén. Íme az LG CLOi SuitBot.

Innovatív megoldás

Az LG korábban is készített már robotokat, melyek például repülőtereken vagy szállodákban segítik az emberek tájékozódását. Most viszont egy olyan újdonsággal rukkolt elő a dél-koreai gyáróriás, ami valóban embercentrikus, olyannyira, hogy az ember magára is öltheti.


Kellemest a hasznossal

Az SG ROBOTICS startup-céggel való együttműködés eredményeként létrejött LG CLOi SuitBot hordozható robotnak leginkább egészségmegőrző szerepe van, hiszen a lábak, a hát és a gerinc optimálisabb működését, valamint azok csökkentett terhelését segít elérni. A robot kényelmes viseletű és természetes forgású kialakítása arra jó, hogy csökkentse az alsó végtagok megerőltetését, így kímélve az izomzatot, a csontokat és az ízületeket.

10042-lg-cloi-suitbot-ai-mi-mesterseges-intelligenciaA "robotruha" rendkívüli segítséget tud nyújtani például a huzamosabb ideig álló munkát végző emberek számára, de sima sétálás és álldogálás közben is ki tudja fejteni áldásos hatását. Az eszköz része egy cipő rész, ami automatikusan méretre állítja magát, ezáltal könnyebb belebújni és kilépni is a ruhából.

Fókuszban a komfort

Az LG CLOi SuitBot a mesterséges intelligencia által képes felismerni, valamint elemezni a biometrikus és környezeti adatokat. Emellett figyeli az ember mozgást, és optimalizálja azt, egyrészt a felhasználó kényelmének fokozására, másrészt az energiahatékonyság maximalizálása érdekében.

Az LG a CLOi SuitBot bemutatásakor arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia és a robottechnológia terén csak egy pici szelet az, amit ez a hordozható robot képvisel, hiszen ennél sokkal több lehetőség van az efféle megoldásokban. A jövőben tehát számítani kell arra, hogy szokatlan, ám kifejezetten hasznos és korszerű találmányok születnek még meg.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.