2020. 12. 05. - 15:14

Mesterséges intelligencia alapú hangasszisztens az Amazfit GTS 2 mini okosórában

Mesterséges intelligencia alapú hangasszisztens az Amazfit GTS 2 mini okosórában
A Huami december 1-jén bemutatta a GTS 2 okosóra kisebb változatát, az Amazfit GTS 2 minit, ami a remek funkcióinak, hosszú üzemidejének és kedvező árának köszönhetően bizonyára sokak karácsonyfája alá kerül oda idén.

Az Amazfit GTS 2 mini beépített mikrofonnal rendelkezik, és szükség is van rá, hiszen így aknázhatók ki a mesterséges intelligencia alapú Xiao AI hangasszisztens előnyei. Többek között ezzel lehetőség nyílik arra, hogy okostelefon nélkül, csupán az óra eme funkcióját használva vezérelje az otthoni kompatibilis okoseszközöket a felhasználó, tehát például a világítást vagy a televíziót.

De az otthoni környezetből kilépve is remek társ tud lenni az óra, hiszen 70-nél is több sportmóddal büszkélkedhet. Emellett aktivitást mér és monitorozza az alvási szokásokat, hogy az egészségesebb élet felé tudja terelni a tulajdonosát.

Az óra a Huami saját fejlesztésű BioTracker technológiájával kiegészülve még a korábbinál is pontosabb pulzusmérést tesz lehetővé, de a véroxigénszint megállapításában is komoly szerepe van, és mindkettőnél támogatja a 24 órán keresztüli folyamatos mérést.

Ezen kívül gyorsulásmérővel, giroszkópszenzorral, geomágneses szenzorral és környezetifény-érzékelővel látták el a szerkezetet, ami egyébként Android és iOS telefonokkal tud együttműködni.


A Xiao AI-nak köszönhetően a mesterséges intelligencia is jelen van a Amazfit GTS 2 mini okosórában


Az Amazfit GTS 2 mini egy 1,55 hüvelykes, 354 x 306 pixel felbontású, 301 ppi pixelsűrűségű AMOLED-érintőképernyőt kapott, és opcionálisan az AOD (Always-on-Display) is rendelkezésre áll. Az óra vízálló, méghozzá 5ATM nyomásig vagy 50 méter mélységig, így búvárkodni is bátran lehet vele.

A GPS/GLONASS és az NFC mellett Bluetooth 5.0 LE képességgel vértezték fel, utóbbival a telefon kamerájának és zenelejátszójának vezérlése is lehetséges. A kütyü energiaellátásáért egy 220 milliamperóra kapacitású akkumulátor felel, ami tipikus használat mellett 14 napig, akkumulátorkímélő módban pedig akár 21 napig bírja szuflával.

Az alumíniumházat birtokló Amazfit GTS 2 mini mérete 40,5 x 35,8 x 8,95 milliméter, súlya pedig 19,5 gramm a szíj nélkül. Mély fenyőzöld, rózsaszín és fekete színben mindössze 699 jüanos áron került forgalomba Kínában, ami nagyjából 31.500 forintot jelent.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.