2020. 05. 16. - 09:06

Mesterséges intelligencia alapú hangszolgáltatást kapott az LG Folder 2 okostelefon

Mesterséges intelligencia alapú hangszolgáltatást kapott az LG Folder 2 okostelefon
A klasszikus, szétnyitható telefonok időszakát idézi meg az új LG Folder 2 okostelefon, ami a dupla kijelző mellett például dedikált segélykérő (SOS) gombot, valamint mesterséges intelligencia alapú hangszolgáltatást is hordoz magában.

Az LG Folder első verziója még 2018-ban jelent meg, melynek nemrég megjelent a továbbfejlesztett, mesterséges intelligenciát is képviselő utódja, az LG Folder 2. Egész pontosan egy mesterséges intelligencia alapú hangszolgáltatásról (AI Voice Service) van szó, ami a zöld hívásgomb fölötti gomb megnyomásával hívható elő.

Ha a felhasználó megnyomja ezt a hotkey-t, az MI funkció funkció felismeri az emberi hangot, és válaszokat tud adni a felhasználó által feltett kérdésekre. Ezek közé tartozik többek között az, hogy milyen az időjárás, hányadik van, mennyi a pontos idő, de akár egyszerűbb matematikai műveletek megoldására is képes. A lehetőségek száma folyamatosan nő, ahogy a mesterséges intelligencia fejleszti önmagát.

Mesterséges intelligencia is jelen van az LG Folder 2 okostelefonban
Mesterséges intelligencia is jelen van az LG Folder 2 okostelefonban


Az Android operációs rendszert futtató LG Folder 2-t felszerelték egy adatbiztonsági zár funkcióval is, ami megakadályozza a véletlen vagy jogosulatlan adatátvitelt az eszközről. Emellett van egy dedikált SOS gomb is a hátlapon, ami három gyors megnyomást követően azonnal felhívja az erre az esetre előre beállított telefonszámot, egyúttal a felhasználó helyzetét is elküldi SMS-ben.

Összecsukott állapotban egy 0,9 hüvelykes, monokróm kijelző mutatja a legfontosabb információkat, többek között új üzenetekre, hívásokra, a pontos időre, az akkumulátor töltöttségére vagy a térerőre vonatkozóan. Kinyitva viszont már egy 2,8 hüvelykes, 320 x 240 pixel (QVGA) felbontású LCD képernyővel nézhetünk szembe, valamint az okostelefonok előtti korszakra jellemző T9 billentyűzettel.

Mesterséges intelligencia is jelen van az LG Folder 2 okostelefonbanA Folder 2 belsejében négymagos Qualcomm Snapdragon 210 (MSM8909) processzor ketyeg 1,1GHz-es órajelen, mellette pedig Adreno 304 grafikus egység, 1GB RAM és 8GB tárhely található, mely utóbbi microSD memóriakártyával akár 32GB-tal bővíthető.

A szerkezet kapott egy 2 megapixeles kamerát, továbbá FM rádiót és egy 1.470 milliamperóra kapacitású akkumulátort. A vezeték nélküli képességek listájára feliratkozott a 4G/LTE, a Wi-Fi 802.11 b/g/n, a Bluetooth 4.1 és a GPS.

A 107,9 x 55 x 18 milliméteres és 127 grammos LG Folder 2 New Platinum Grey (szürke) és White (fehér) színben áll a vásárlók rendelkezésére. A forgalmazása az LG hazájában, Dél-Koreában kezdődött meg nemrég, méghozzá 198.000 wonos, azaz kb. 53.000 forintos áron.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.