2019. 02. 08. - 18:45

Mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerés a Sony α6400 mirrorless fényképezőgépben

Mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerés a Sony α6400 mirrorless fényképezőgépben
A Sony szerint a világ leggyorsabb autofókuszával rendelkező mirrorless fényképezőgépe lett az új Sony α6400, amelyben ráadásul mesterséges intelligencia segíti a tárgyfelismerést.

A színeket, a mélységet és a fényerőt együttesen, rendkívül fejlett módon feldolgozó Real-Time Tracking funkció a Sony α6400 fényképezőgép mesterséges intelligencián alapuló funkciója. Segítségével a képeken szereplő embereket, tárgyakat, egyéb objektumokat nagy pontossággal lehet megörökíteni, sőt, az emberi arc és szem helyzetére vonatkozó információk felismerése és lekövetése is az MI által valósul meg.


A Sony α6400 fényképezőgépben
mesterséges intelligencia fokozza a minőséget


A készülék új generációs BIONZ X képfeldolgozó motorral rendelkezik, ami kiváló képminőséget és 4K felbontású videókat tud nyújtani. A 180 fokban elforgatható 3 hüvelykes LCD érintőképernyő szintén a gép része, mint ahogy a HLG (Hybrid Log-Gamma) képprofil, ami támogatja az Instant HDR munkafolyamatokat, és az együttműködést HDR (HLG) kompatibilis televíziókészülékekkel.

A Sony α6400 fényképezőgépben mesterséges intelligencia fokozza a minőségetA Sony α6400 birtokolja a világ leggyorsabb autofókuszát, hiszen ez a művelet itt mindössze 0,02, azaz két századmásodpercet vesz igénybe. Ez az autofókusz 425 fázisérzékelő ponttal és 425 kontrasztérzékelő ponttal látja el a feladatát, és ezzel a megoldással a teljes képterület 84%-a lefedhető. AF/AE módban nagysebességű képrögzítés is lehetséges, ami akár 11 fps-t jelent.

Maga a szenzor 24,2 megapixeles, ami tehát a már említett BIONZ X processzorral egészül ki. Az ISO-tartomány akár ISO 32000-ig terjedhet álló- és mozgóképes esetében, míg csak állóképeknél ez az érték egészen ISO 1024000-ig felmehet.

A mesterséges intelligenciával ellátott Sony α6400 kamera februártól egyre több helyen kapható lesz, az Egyesült Államokban például 900 dolláros áron, ami kb. 250.000 forintot jelent.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.