2018. 11. 08. - 18:44

Mesterséges intelligencia alapú, valós idejű fordítás funkciót kapott a SwiftKey alkalmazás

Mesterséges intelligencia alapú, valós idejű fordítás funkciót kapott a SwiftKey alkalmazás
Az Androidos okoskészülékekre elérhető, külső billentyűzet-alkalmazások közül az egyik legnépszerűbb a Microsofthoz tartozó SwiftKey, mely nemrég mesterséges intelligencia szerint működő, valós idejű fordítási funkcióval bővült.

A Microsoft a saját Translator, azaz fordító megoldását ültette be az androidos SwiftKey billentyűzet alkalmazásba, amely mesterséges intelligencia útján és több mint 60 nyelv támogatását kihasználva nyújt valós idejű fordításokat.


Mesterséges intelligencia fordítja az üzeneteket számos nyelvre a SwiftKey appnál


Ez a gyors, azonnali tulajdonság igen hasznos lehet, amikor olyan emberek próbálnak kommunikálni egymással, akik különböző nyelvet beszélnek. Ilyenkor elég csak megnyomni a Microsoft Translator ikonját a SwiftKey billentyűzetén, és az alkalmazás egyrészt felismeri a felhasználó által írt szöveg nyelvét, majd lefordítja azt a másik fél által használt nyelvre. Ez ugyanez visszafelé is működik, tehát a bejövő üzeneteknél szintén így működik a rendszer.

11083-swiftkey-microsoft-ai-mi-mesterseges-intelligenciaA funkciónak hála üzengetés közben nem kell átváltani egy másik fordítóalkalmazásra, majd a kész fordítást visszamásolni az üzenetbe. Ez rendkívül nagy könnyítést jelent, de az egyszerűségen túl a gyorsaság faktora sem elhanyagolható, ugyanis így nem kell hosszú másodperceket, esetleg perceket várni a válaszadással. Az üzenetváltás ugyanolyan módon tud történni, mintha két azonos nyelvet beszélő ember csevegne egymással.

Az app ráadásul megjegyzi a felhasználó beállításait, így nem kell minden alkalommal végiggörgetni a 60 nyelvet, hogy kiválasszuk a megfelelőt újra ugyanahhoz a beszélgetőpartnerhez. Nem elhanyagolható továbbá az a tény, hogy ez a mesterséges intelligencia alapú funkció offline-módban is elérhető, ehhez pedig csak le kell tölteni a Microsoft Translator alkalmazást.

A SwiftKey MI-alapú fordítással kiegészült verziója egyelőre csak Androidra érhető el, de már dolgoznak az iOS-es platformon is.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.