2020. 09. 12. - 13:41

Mesterséges intelligencia dolgozik a Xiaomi átlátszó televíziójában

Mesterséges intelligencia dolgozik a Xiaomi átlátszó televíziójában
Nemrég tartotta a Xiaomi a születésnapi eseményét, ahol a Mi 10 Ultra és a Redmi K30 Ultra okostelefonok is bemutatkoztak, de talán mégsem ezek számítanak a legnagyobb szenzációnak, hanem a Mi TV LUX OLED Transparent Edition televízió, ami világelsőként teljesen áttetsző képernyőt kapott.

A Mi TV LUX OLED Transparent Edition egy speciális OLED-panelt használ a készülékben, amin kikapcsolt állapotban csaknem tökéletesen át lehet látni. Ráadásul nem is csak magán a kijelzőn, hanem a kereten is, széltől-szélig. Maga a panel egyébként 55 hüvelyk méretű, 4K felbontást képvisel, emellett 120Hz-es képfrissítéssel, 1 milliszekundumos válaszidővel, 178 fokos betekintési szöggel, 10 bites színmélységgel és 150.000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik.

A készülék belsejében egy négymagos Cortex A73 MediaTek 9650 chip és Mali-G52 MC1 GPU dolgozik, kiegészülve az AI Master Smart Engine mesterséges intelligencia motorral. A technológia több mint 20 optimalizálási algoritmussal, továbbá 5 jelenetmódhoz külön dedikált optimalizálási képességgel bír, hogy a képminőség minden tartalom esetében lélegzetelállító legyen.


A Mi TV LUX OLED Transparent Edition a világ első áttetsző tévéje mesterséges intelligenciával


Az AI Master for Audio funkció szintén a mesterséges intelligencia alapú megoldások sorát gazdagítja. Képes automatikusan felismerni a médiatartalom típusát, és ehhez a megfelelő hangüzemmódot állítja be, legyen az film, zene, hírműsor vagy sport. Mindez a Dolby Atmos hangtechnikával együtt elképesztő audioélményt ígér.

A hardveres komponensek között található még 3GB RAM és 32GB tárhely is, míg a szoftvert egy MIUI for TV rendszer biztosítja. A Mi TV LUX OLED Transparent Edition tévé három HDMI 2.1 porttal (közülük egy HDMI eARC támogatást élvez), két USB porttal, egy S/PDIF csatlakozóval és egy Ethernet porttal szerelkezett fel.

Vezeték nélküli tulajdonságai közé sorolható a Wi-Fi 802.11 ac (2,4 / 5GHz) és a Bluetooth 5.0. A készülék sok más egyéb formátum mellett támogatja az MPEG1/2/4, a H.264 és a H.265 tartalmakat is.

Az átlátszó Mi TV LUX OLED Transparent Edition televízió nemrég forgalomba került. Anyaországában, azaz Kínában 49.999 jüan az ára, ami nagyjából 2.200.000 forintnak felel meg.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.