2018. 10. 02. - 18:53

Mesterséges intelligencia dolgozik az NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 és RTX 2070 GPU-kban

Mesterséges intelligencia dolgozik az NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 és RTX 2070 GPU-kban
Az NVIDIA legújabb GeForce RTX-szériás videokártyái nem csupán a teljesítményükkel, hanem a fejlett extra képességeikkel is harcolnak a vásárlók kegyeiért, utóbbiak közé tartozik többek között a mesterséges intelligencia.

Lenyűgöző teljesítmény

Az NVIDIA Turing-architektúrájára épülő NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 és RTX 2070 videokártyák a gyártó szerint 6-szor jobb teljesítményt tudnak felmutatni, mint az előd Pascal-architektúra. Az új technológiáknak hála a játékok 4K HDR felbontásban 60 fps mellett is játszhatók, emellett az új GPU-k már valós idejű sugárkövetést (real-time ray tracking) kapnak, ami a tükröződéseket, illetve a fény-árnyék viszonyokat alakítják élethűvé.


Mesterséges intelligencia a fedélzeten

A Turing Tensor Core magok villámgyors mély neurális hálózati feldolgozást tesznek lehetővé. Az NGX neurális grafikai keretrendszer integrálja a mesterséges intelligenciát a grafikus hálózat többi részébe, lehetővé téve ezzel az MI-alapú algoritmusok munkáját az alakzatok modellezésénél és a képminőség javításánál.

A Turing shader architektúra a Variable Rate Shading megoldással a képfeldolgozásnál a teljesítményt a részletgazdag területekre fókuszálja, ezzel növelve az összteljesítményt. A memóriarendszer ultragyors GDDR6 lapkákból áll, melyek összesen 600GB/másodperc adatátviteli sebességet biztosítanak a zökkenőmentes, nagyfelbontású játékélmény érdekében.

 

Már kipróbálható az új technológia

Az NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 és RTX 2070 videokártyák real-time ray tracing és mesterséges intelligencia képességei több új játékban is kipróbálhatóak, többek között a Battlefield V, a Shadow of the Tomb Raider, a Metro Exodus, a Control és az Assetto Corsa Competizione profitál már az új GPU-platformból.

A legolcsóbb modell a GeForce RTX 2070 a maga 499 dolláros (kb. 140.000 forintos) árával, míg a legdrágább a feltuningolt GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition 1.199 dolláros (336.000 forintos) árral.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.