2020. 04. 10. - 11:40

Mesterséges intelligencia funkciókkal gazdagodott a Samsung Galaxy S10 és Galaxy Note 10 okostelefon

Mesterséges intelligencia funkciókkal gazdagodott a Samsung Galaxy S10 és Galaxy Note 10 okostelefon
A Samsung idei zászlóshajójának, a Samsung Galaxy S20-nak néhány már meglévő funkciójával bővült a Galaxy S10 és a Galaxy Note 10 szolgáltatásainak kínálata, és ezek között van mesterséges intelligencia alapú is.

A Samsung már elkezdte kiadni a One UI 2.1 névre keresztelt, továbbfejlesztett felhasználó interfészét a Galaxy S10 és a Galaxy Note 10 telefonok számára, amelyben számos olyan új funkció szerepel, ami a Galaxy S20-nál már megtalálható.

Az egyik újdonság az MI alapú Single Take, ami arra szolgál, hogy a legjobb pillanatot örökítse meg a fotózás vagy videózás során. A Single Take a telefon kamerarendszerét és a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy fotósorozatokat vagy maximum 10 másodperces videókat rögzítsen, hogy aztán az algoritmus kiválassza ezek közül azt, amelyik a legjobban sikerült.


A Single Take a Samsung újabb okostelefonjainak mesterséges intelligencia alapú funkciója


Szintén a One UI 2.1-gyel érkezik a továbbfejlesztett éjszakai mód, ami rossz fényviszonyok között még szebb, még élesebb, még látványosabb képeket ígér. Az éjszakai hyperlapse szintén nagyon hasznos tud lenni azoknak, akik szeretik ezt a fajta felvételkészítési módot, hiszen immár az est leszállta után is remek timelapse hatású videót lehet forgatni a telefonokkal.

Ezentúl egyéni filterek, azaz szűrők létrehozására is lehetőség lesz, tehát egy adott beállítást el lehet menteni, és későbbi képekhez azt fel lehet használni. A Pro Video mód profi videós varázsolhat bárkiből, mivel a felhasználó kezébe adja a beállításokat, legyen szó az ISO, a zársebesség vagy az expozíciós szint vezérléséről.

A Single Take a Samsung újabb okostelefonjainak mesterséges intelligencia alapú funkciójaA Gallery Clean View szintén egy mesterséges intelligencia alapú megoldás, mivel a Galéria alkalmazás ennek köszönhetően automatikusan csoportba rendszerezi a képeket, így egy sokkal átláthatóbb, letisztultabb galériát eredményez. Egy nap akár 100 képnél is működik ez a dolog, a felhasználók pedig az egyes csoportokhoz saját nyitóképet állíthatnak be.

A One UI 2.1 szoftverfrissítés formájában érkezik (vagy érkezett) a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 tulajdonosok telefonjaira, az új funkciók pedig ezek után azonnal használhatók lesznek.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.