2020. 10. 03. - 14:30

Mesterséges intelligencia funkciót kapott a HUAWEI FreeBuds Pro fülhallgató

Mesterséges intelligencia funkciót kapott a HUAWEI FreeBuds Pro fülhallgató
A HUAWEI a közelmúltban egy csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatót mutatott be HUAWEI FreeBuds Pro néven, aminek egyik érdekessége, hogy a legkényelmesebb viselet érdekében a mesterséges intelligenciát hívta segítségül.

Egy hallójáratba illeszkedő fülhallgató esetében a komfortérzet talán mindennél fontosabb, hiszen senki nem akar kellemetlen érzést, sőt, akár fájdalmat érezni használat közben. A HUAWEI FreeBuds Pro esetében ezt a témát nagyon komolyan vették.

A csomag ugyanis 3 méretben tartalmaz szilikonkupakot, sőt, egy intelligens Compactness Detection, azaz kényelemérzékelő funkcióval is ellátták az eszközt. Ez egy mesterséges intelligencia alapú AI Life App alkalmazással dolgozik együtt, ami elemzi a füldugó helyzetét, hogy mennyire passzol pontosan a felhasználó fülébe, és szükség szerint javaslatot ad másfajta méretű kupak használatára. A megfelelő méretű kupak nem csupán a komfortérzetet, hanem a hangzást is nagymértékben javítani tudja.

A Bluetooth 5.2 interfészt használó HUAWEI FreeBuds Pro egyszerre akár két eszközhöz is csatlakoztatható, képes tehát a szimultán működésre. A zajcsillapítás felelőse a Hybrid Active Noise Cancellation Technology, emellett 3 mikrofon is üzemel benne. A Bone Voice Sensor egy különleges érzékelő, ami a hallójárat sajátosságaihoz alkalmazkodva optimalizálja a hangokat, akár 40 decibeles korrekcióval.


Fejlett technológiai megoldások és mesterséges intelligencia a HUAWEI FreeBuds Pro-ban


Játékosok számára is kifejezetten ajánlott fülesről van szó, hála a mindössze 180 milliszekundumos késleltetésnek. A Voice Mode, vagyis a telefonálás üzemmód alatt a rendszer csökkenti a környezet zajokat, egyúttal ki is emeli az emberi hangot, hogy a lehető legtisztább beszélgetést lehessen folytatni.

A vezérlés érintések útján valósítható meg. Hosszú nyomással a zajszűrési üzemmódok között lehet választani, csúsztatással a hangerőszabályozás valósítható meg, míg a szimpla érintéssel a zene leállítása és elindítása, illetve a hívásfogadás és hívás megszakítása végezhető el. Sőt, a dupla koppintásnak is van funkciója: ezzel lehet a következő zeneszámra ugorni, három koppintással pedig az előző számra.

A fülhallgató akkumulátora 55 milliamperóra kapacitású, ami ANC-zajszűréssel 4 órányi üzemidőt biztosít, ugyanakkor ANC nélkül 7 órát. A tartozékként járó, vezeték nélküli megoldással működő töltőtokban egy 580 milliamperórás akkumulátor üzemel, ami összességében 30 órányi üzemidőt szolgáltat.

A HUAWEI FreeBuds Pro egy-egy tagja 26 x 29,6 x 21,7 milliméteres méretekkel és 6,1 grammos súllyal rendelkezik, míg a tok mérete 70 x 51,3 x 24,6 milliméter és 60 grammot nyom. A kütyü ezüst, fehér és fekete színben vásárolható meg októbertől Európában is, ára pedig 199 euró, azaz kb. 71.000 forint lesz.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.