2020. 04. 30. - 14:03

Mesterséges intelligencia turbózza fel a OnePlus 8 Pro vezeték nélküli asztali töltőjét

Mesterséges intelligencia turbózza fel a OnePlus 8 Pro vezeték nélküli asztali töltőjét
Nem csupán villámgyorsan képes feltölteni az új OnePlus 8 Pro okostelefont a szintén újdonságként debütáló gyorstöltője, a Warp Charge 30 Wireless Charger, de emellett még igen hasznos mesterséges intelligencia funkciót is kapott.

A Warp Charge 30 Wireless Charger - ahogy a neve is mutatja - akár 30W-os teljesítmény mellett képes feltölteni a OnePlus 8 Pro okostelefont. Ez azt jelenti, hogy mindössze 30 perc szükséges ahhoz, hogy 50%-nyi töltést pumpáljon a telefonba, 80 perc alatt pedig 0-ról teljesen 100%-ra tölthető.

Mindezt egy innovatív megoldással sikerült elérniük, ami lehetővé teszi a 97%-os töltési hatékonyságot, miközben csökkenti a kibocsátott hőt is. A vezeték nélküli töltő áramerősségét és feszültségét egy speciális chip szabályozza, és ez a chip valós idejű kommunikációt is biztosít a töltő és a telefon között.

Mesterséges intelligencia teszi hatékonyabbá a OnePlus vezeték nélküli telefontöltőjét
Mesterséges intelligencia teszi hatékonyabbá a OnePlus vezeték nélküli telefontöltőjét


A túlhevülést emellett egy igen hasznos mesterséges intelligencia alapú funkció is segít elkerülni, amit AI Sleep Mode (MI alvó mód) névre kereszteltek. Ez azt jelenti, hogy ha éjszakára a töltőre kerül a telefon, akkor nem a maximális, 30W-os teljesítményt adja le az eszköz, hanem redukálja 10%-ra, és a beépített ventilátort is kikapcsolja. Ezzel időben elnyújtja ugyan a töltést, de reggelre így is maximális töltöttsége lesz a telefonnak, anélkül, hogy folyamatosan a kelleténél magasabb hőmérséklet és zaj mellett töltené.

A Warp Charge 30 Wireless Charger dokkoló tehát komoly túlmelegedés elleni védelmet kapott, de ellátták porérzékelővel is, ami a töltés hatékonyságát növeli azáltal, hogy a por jelenlétét felismeri, és lehetővé teszi a felhasználónak, hogy eltávolítsa azt. Sőt, ha a töltő a közelében valamilyen idegen fémtárgyat érzékel, leállítja a működését, hogy megvédje magát az esetleges meghibásodástól.

Mesterséges intelligencia teszi hatékonyabbá a OnePlus vezeték nélküli telefontöltőjétA OnePlus új töltőjéhez nem szükséges a telefont kivenni a tokjából, hiszen a fejlett töltési technológia által még a vastagabb, akár 8 milliméter vastagságú tokok sem okoznak neki problémát. A túláram- és túlfesztültség elleni védelemmel is büszkélkedő kütyü elegáns megjelenésű, 74 x 118 x 77,9 milliméter méretű és 297 gramm súlyú.

A Warp Charge 30 Wireless Charger a OnePlus hivatalos oldaláról is megrendelhető, ára 69,95 euró, azaz kb. 25.000 forint.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.