2022. 01. 22. - 14:36

Mesterséges intelligenciával és webOS 22-vel érkeznek az LG új okostévéi

Mesterséges intelligenciával és webOS 22-vel érkeznek az LG új okostévéi
A január elején tartott CES 2022 kiállításon az LG bemutatta új OLED és QNED Mini LED termékcsaládját. Ez magában foglalja a világ legnagyobb, 97 hüvelykes OLED modelljét az LG 2022 G2 sorozatban és a világ legkisebb, 42 hüvelykes OLED TV-jét. Emellett színre lépett az LG Signature OLED R sorozat is.

A C2 sorozat rendkívül vékony kerettel rendelkezik, amelyek még magával ragadóbb tévézési élményt nyújtanak, a vizuális megjelenést pedig a korábbiaknál karcsúbb dizájn is fokozza. Az LG OLED G2 sorozat Brightness Booster technológiája a jobb hőelvezetés és a fejlettebb algoritmus révén még nagyobb fényerőt kínál.

Az LG OLED Z2, OLED G2, OLED C2, QNED Mini LED QNED99 és QNED Mini LED QNED95 modelleket az új α 9 Gen 5 processzor hajtja, amely mélytanulással fokozza a felskálázási teljesítményt. Jelen van bennük a mesterséges intelligencia alapú LG AI Sound Pro funkció, amely lehetővé teszi a beépített hangszórók számára a virtuális 7.1.2 térhangzás előállítását.

Az LG szerint az újdonságok között vannak az első olyan OLED TV-k, amelyek NVIDIA G-SYNC kompatibilisek, továbbá az első 8K OLED TV-k is elérhetővé válnak általuk, melyek az NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú grafikus kártyákkal 8K-s játékra alkalmasak.

Fejlett okostévék egész sorával rukkolt elő az LG
Fejlett okostévék egész sorával rukkolt elő az LG

Az új webOS 22 személyes profilokat biztosít, melyeknek hála kiválaszthatók a preferált streaming szolgáltatások, a nézési előzmények alapján pedig tartalomajánlásokat tesz a rendszer. Emellett valós idejű értesítéseket küld, hogy a felhasználók lépést tartsanak a kedvenc sportcsapataikkal. A profilokba való bejelentkezés történhet a TV böngészőjéből vagy okostelefonról az NFC Magic Tap segítségével, amely a mobileszköz képernyőjének az LG TV-re való tükrözésére is használható. A nézők a Room To Room Share segítségével a tartalmat tükrözhetik az egyik tévéről a másikra az otthoni hálózatban, ezáltal a kábeles vagy műholdas tartalmak megtekintése egy másik tévén Wi-Fi-n keresztül is megoldható, további set-top-box nélkül.

Az új 2022-es modellek Always Ready opciót kínálnak, ami az LG TV-t médiakijelzővé változtatja, amikor nincs használatban. Az Always Ready az LG Remote távirányító bekapcsológombjának megnyomásával aktiválható, és a képernyőt digitális vászonná alakítja át, amelyen műalkotásokat lehet bemutatni, nyomon követni a pontos időt vagy éppen zenét lejátszani.

Az LG közölte azt is, hogy a 2022-es OLED-családokban található paneleket az Intertek globális termékvizsgáló ügynökség 100 százalékos színhűségre és 100 százalékos színmennyiségre értékelte. Ezeket az OLED-eket a TÜV Rheinland és az Underwriters Laboratories is tanúsította villódzásmentességükkel, az UL pedig a tükröződésmentességükkel. Mindezeken túl a TÜV Rheinland az alacsony kékfény-teljesítményüket is elismerte, és a világon elsőként felelnek meg az Eyesafe, egy amerikai székhelyű egészségügyi szabványügyi ügynökség alacsony kékfény-kibocsátási követelményeinek.

Az LG egyelőre nem közölte az új modellek árazását, melyek várhatóan még ebben a félévben a boltok polcaira kerülhetnek.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.