2019. 01. 08. - 18:44

Mesterséges intelligenciával feliratozza a Skype a beszélgetéseket

Mesterséges intelligenciával feliratozza a Skype a beszélgetéseket
Még decemberben jelentette be a Microsoft, hogy elérhetővé tette a mesterséges intelligencián alapuló feliratozás funkcióját a Skype-ban, ami akkor is használható, ha a platformon keresztül például mobiltelefon-hívásokat bonyolít a felhasználó.

Leginkább a siketek és nagyothallók számára lehet óriási segítség a Skype új, mesterséges intelligenciára épülő funkciója, melynek hála a hívások automata módon feliratozhatóak. Mindez a beszédfelismerés fejlettségének köszönhető, melyet ez a technika képvisel. Az opció bekapcsolható csupán egyetlen híváshoz, valamint az is beállítható, hogy minden hívásnál működjön, ráadásul a szavak felismerése és a feliratozás igen gyorsan, gyakorlatilag valós időben történik, és a gépi tanulás útján egyre pontosabb és hatékonyabb lesz.

A Skype-nál mesterséges intelligencia végzi a beszélgetések feliratozását
A Skype-nál mesterséges intelligencia végzi
a beszélgetések feliratozását


A Skype által nyújtott új lehetőség rendelkezésre áll két ember közötti Skype-os beszélgetésnél, legyen szó egy családtagról, barátról vagy éppen munkatársról. Sőt, mi több, a Skype által nyújtott telefonszámhívó szolgáltatásban is elérhető, tehát akkor, ha valaki a Skype-on keresztül indít hívást mobiltelefonra vagy vezetékes telefonra. Nem utolsó sorban a munkahelyi online értekezletek közben is bekapcsolható, de a csoportos magánbeszélgetéseknél szintén bevethető.

01083-skype-live-captions-ai-mi-mesterseges-intelligenciaJelenleg a feliratozás még folyamatosan gördül a képernyőn, de már fejlesztik a funkcióját annak, hogy vissza lehessen görgetni korábbi szövegekre, ezzel biztosítva, hogy egyetlen szóról se maradjon le a felhasználó. Az MI-alapú feliratkozás egyébként hanghívásoknál éppúgy meg tud jelenni, mint a videóhívásoknál.

A Skype-nál már dolgoznak a fordító funkción is, hamarosan pedig már több mint 20 nyelven lesz elérhető a feliratkozás, így a külföldi ügyfelekkel, partnerekkel vagy barátokkal történő kommunikáció is egyszerűbbé válik.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.