2018. 09. 27. - 07:48

Mesterséges intelligenciával gyógyítják a szív- és érrendszeri betegségeket Indiában

Mesterséges intelligenciával gyógyítják a szív- és érrendszeri betegségeket Indiában
A Microsoft India és az Apollo Hospitals kórházlánc együttműködésének keretében egy egészen egyedülálló, mesterséges intelligencia alapú megoldás született arra, hogy a szív- és érrendszeri betegségeket időben felismerjék és kezeljék.

A Cardiovascular Disease Risk Score API névre keresztelt fejlesztés a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát méri fel alkalmazásprogramozási interfészen keresztül. A Microsoft Azure rendszerére épülő megoldást először az indiai Apollo kórházhálózatnál vetették be, és hála neki az orvosok előre tudják látni, ha valakinél ilyesfajta megbetegedés várható, és ennek megfelelően tudnak megelőző intézkedéseket tenni.

A szív- és érrendszeri betegségek felderítésében is segít a mesterséges intelligencia
A szív- és érrendszeri betegségek felderítésében is segít a mesterséges intelligencia


Az alkalmazott mesterséges intelligencia és a klinikai szakértelem kombinációja visszamenőleges adatokat használja fel a pontosabb diagnózis elkészítésére. Ez azt jelenti, hogy a korábban végzett egészségügyi ellenőrzések és koszorúér-események eredményeit alapul véve kiderítik, hogy mik az egyértelmű jelei a betegségeknek, és hogy miként lehet azt a lehető leggyorsabban és legpontosabban felderíteni.

Szükség is van erre, hiszen a szív- és koszorúér-megbetegedések manapság vezető haláloknak számítanak, melyeket kiválthatja például a dohányzás, a stressz, a magas vérnyomás vagy éppen a mozgásszegény életmód. A mesterséges intelligencia alapú fejlesztés a kockázatot magas, mérsékelt és minimális szintre sorolja, valamint elemzést ad arról, hogy milyen beavatkozások lennének szükségesek a kockázati szint csökkentése érdekében.

India népessége több mint 1,3 milliárd fő, így a professzionális és hatékony egészségügyi ellátás kiemelten fontos. A mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekkel viszont az Apollo Hospitals hálózat célja nem csupán az, hogy az országban ultramodern technológia álljon az egészség szolgálatába, hanem hogy javítson az emberek életminőségén a világ minden táján.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.