2019. 02. 28. - 19:00

Mesterséges intelligenciával tudja elmosni a hátteret a Skype a videóhívásoknál

Mesterséges intelligenciával tudja elmosni a hátteret a Skype a videóhívásoknál
A mesterséges intelligencia alapú képességek tárháza szinte végtelen. Ezt bizonyítja az is, hogy nemrég a Microsoft hírül adta, hogy a Skype platform esetében az MI képes arra, hogy a hátteret elhomályosítsa, így biztosítva a személyes tárgyak "láthatatlanságát".

Egy iroda éppúgy tud bizalmas információkat rejteni a falakon, asztalokon stb., mint egy szoba az otthonunkban. Vagy éppen az is előfordulhat, hogy a környezet nem éppen ideális arra, hogy valaki számára megmutassuk, még akkor is, ha csak videóhívásról van szó. A Microsoft-nál felismerték ezt a problémát, és a mesterséges intelligenciát hívták segítségül annak megoldására.

A funkció lényege, hogy a háttér egyetlen gombnyomással elhomályosítható, vagy más szóval "blur-özhető". Ez az opció egyébként már egy ideje elérhető a Microsoft Teams platformon, de most már a Skype is profitál belőle, ami magánembereknél még mindig az egyik legjelentősebb online kommunikációs platformjának számít. Lévén, hogy az esetek nagy részében csak a hívásban szereplő fél arca a lényeges, így a háttér szerepe elhanyagolható, ily módon akár el is rejthető.

A Skype mesterséges intelligenciát használ arra, hogy elmosódás effektussal lássa el a hátteret
A Skype mesterséges intelligenciát használ arra,
hogy elmosódás effektussal lássa el a hátteret


Elég a videóhívás közben egy jobb kattintást végezni az egérrel, és a háttér máris "homályba vész". Ehhez pedig tehát mesterséges intelligenciát használnak, ami arra lett tréningezve, hogy az emberi arcot minél tökéletesebben és pontosabban felismerje, és a fókuszt az egész beszélgetés során megtartsa.

Az MI-technológia emellett arra is képes, hogy észlelje a hajat, kezet vagy éppen karokat, így még mozgás közben sem homályosodik el az alak, de a háttér végig megbízhatóan elmosódva marad. Mindemellett a fókuszpont felismerése is gyorsan és megbízhatóan működik, így akár mozogni is lehet az embernek hívás közben, és nem kell azzal foglalkoznia, hogy ugyanabban a pozícióban üljön akár hosszabb beszélgetések időtartamára.

A mesterséges intelligencia alapú háttérelmosás lehetősége már rendelkezésre áll a Skype asztali és mobilos verziójában is, így a felhasználóknak csak annyi a dolguk, hogy frissítsék a programot a legfrissebb verzióra.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.