2019. 01. 10. - 18:53

Mesterséges intelligenciával vált okosabbá a OnePlus 6T okostelefon kamerája

Mesterséges intelligenciával vált okosabbá a OnePlus 6T okostelefon kamerája
Az október végén bemutatott OnePlus 6T számos tulajdonsága közül a kamerája az egyik legkiemelkedőbb, mely már önmagában is fejlett szintet képvisel, de a Google Lens által nyújtott mesterséges intelligencia alapú funkciók okán még okosabbá vált.

A OnePlus 6T okostelefon új kamerafunkciói közül az egyik a Nightscape mód, ami az éjszaka készített képek minőségét igyekszik a lehető legjobbá tenni. Emellett ott a Studio mód, mely az arcfelismeréssel kiegészülve a portréfotók színvonalát emeli magasabb szintre. Mindezek mellé a OnePlus 6T a kameraalkalmazás részévé tette a Google Lens-t, és ezzel újabb lehetőségek nyíltak meg a profi fotózás irányába.


Már a OnePlus 6T okostelefon is a Google Lens által nyújtott
mesterséges intelligencia előnyeit élvezi


A Google Lens mesterséges intelligencia képességei közül az egyik az, hogy nem csupán fel tud ismerni egy tárgyakat, hanem meg is érti, milyen tárgyról van szó, és ez alapján akciókat javasol. Információkat tud nyújtani például könyvekről, épületekről és műtárgyakról, egy szövegre irányítva fordítást lehet végezni.

Már a OnePlus 6T okostelefon is a Google Lens által nyújtott mesterséges intelligencia előnyeit élveziHa egy dátumra és időpontra mutatunk vele, fel tudja venni a naptárba. Filmekről összefoglalót vagy véleményeket tud szolgáltatni, növényekről származási információkat, egy cipőt vagy ruhát meg tud keresni az interneten, megmutatva az árát, illetve további alternatív javaslatokat is tud adni a keresett termékkel kapcsolatban. Emellett ha mondjuk egy tengerpartot ábrázoló képet mutatunk a Google Lens-nek, válaszul megadja, hogy pontosan mi ez a hely, hogyan lehet oda eljutni, azaz mikor indul oda repülőgép és mennyiért, valamint hogy milyen áron vannak a szállások.

Ha a képen egynél több olyan objektum van, amiről a Google Lens információkat tud nyújtani, egyszerűen rá kell koppintani a felhasználónak az őt érdeklő tárgyra. Mindezen érdekes és hasznos képességek tehát a mesterséges intelligencia segítségével valósíthatóak meg, ráadásul alig pár másodperc alatt, tehát gyakorlatilag azonnal hozzájuthatunk a kívánt adatokhoz.

A Google Lens-szel kiegészült OnePlus 6T ára jelenleg hazánkban 174.990 forint körüli összegért kapható.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.