2021. 05. 15. - 11:27

Realme-okostelefonban debütált a mesterséges intelligenciával bíró MediaTek Dimensity 1200

Realme-okostelefonban debütált a mesterséges intelligenciával bíró MediaTek Dimensity 1200
A MediaTek az év elején már bejelentette a Dimensity 1200-at, vagyis a vállalat zászlóshajójának tekinthető 5G SoC-ját, nemrég pedig az is kiderült, hogy a realme az első olyan okostelefon-márka, amely a MediaTek Dimensity 1200 SoC-t használja. A debütáló telefon pedig a realme GT Neo lett.

A 6 nm-es MediaTek Dimensity 1200 SoC nyolcmagos CPU-kat tartalmaz: 3 GHz-es órajelen akár 22%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt tud nyújtani, miközben 25%-kal energiatakarékosabb az előző generációhoz képest. Az ARM Mali-G77 MC9 GPU-val és a hatmagos MediaTek APU 3.0-val felszerelt, 12,5%-kal gyorsabb teljesítményű SoC zászlóshajó szintű prémium teljesítményt ígér mesterséges intelligencia alapú multimédiás képességekkel, lenyűgöző megjelenéssel, gyorsabb frissítési sebességgel, játékfejlesztésekkel és még sok mással.

A MediaTek HyperEngine 3.0 játéktechnológia által támogatott MediaTek Dimensity 1200 új generációs vezeték nélküli hanggal és Ray Traced grafikai képességekkel fokozza az okostelefonok játékélményét. A lapkakészlet a legerősebb képalkotó megoldásokat és mesterséges intelligencia képességeket vonultat fel a hihetetlen kameraélményhez. Akár 200MP-es kameratámogatással, valamint MediaTek MiraVision HDR videólejátszással és AV1 videó dekódolással áll a felhasználók szolgálatára, mely utóbbi moziminőségű vizuális élményt hoz a telefonok képernyőjére.

A mesterséges intelligencia a MediaTek Dimensity 1200 szerves részét képezi
A mesterséges intelligencia a MediaTek Dimensity 1200 szerves részét képezi


A SoC integrált 5G modemmel büszkélkedhet, amely a MediaTek 5G UltraSave technológiáját tartalmazza a nagyobb energiatakarékosság érdekében, és a True Dual SIM 5G által támogatja az 5G önálló és nem önálló architektúrákat (5G SA + 5G SA).

A MediaTek Dimensity 1200 már megkapta a TÜV Rheinland tanúsítványát az 5G teljesítményére vonatkozóan, a 72 valós forgatókönyvre kiterjedő tesztek során. A tanúsítás igazolja, hogy a lapkakészlet megbízható, nagy teljesítményű 5G-kapcsolatot biztosít, és a felhasználók számára kiváló minőségű 5G-élményt nyújt.

Az indiai bevezetést kommentálva Anku Jain, a MediaTek India ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a a MediaTek Dimensity 1200 megerősíti a cég 5G-re való összpontosítását és elkötelezettségét a korábban megszokott technológiák biztosítása mellett.

"Ez lehetővé teszi OEM-gyártóink számára, hogy versenyképes termékeket hozzanak létre, amelyek prémium élményeket tesznek lehetővé. A SoC új kezdetet jelent majd az indiai okostelefon-szegmensben, amely egyébként a világ legjobbjait ötvözik - legyen szó processzortechnológiáról, kameráról, mesterséges intelligencia funkciókról, játékról vagy csatlakozási fejlesztésekről. Arra számítunk, hogy a közeljövőben több OEM-gyártó is piacra dobja a MediaTek Dimensity 1200 meghajtású okostelefonokat."

Az első MediaTek Dimensity 1200-vel hajtott okostelefon a realme GT Neo lett, amelyet Kínában dobtak piacra.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.