2019. 07. 25. - 08:48

Szeptemberre tolódott az összehajtható kijelzővel bíró 5G-s HUAWEI Mate X megjelenése

Szeptemberre tolódott az összehajtható kijelzővel bíró 5G-s HUAWEI Mate X megjelenése
Habár az egészen innovatív megjelenést képviselő HUAWEI Mate X bemutatója már februárban megtörtént, néhány akadályozó tényező, illetve a minőség és tartósság fokozását célzó fejlesztés miatt csak szeptemberben kerül a boltokba a különleges okostelefon.

Vincent Pang, a HUAWEI nyugat-európai régijának elnöke osztotta meg az információt nemrég arról, hogy az összehajtható kijelzővel ellátott HUAWEI Mate X megjelenésére szeptemberben kell számítani. Hozzátette azt is, hogy a telefonon Android operációs rendszer fut, és elsőként azokban az országokban lesz majd megvásárolható, ahol az 5G technológia addigra elérhetővé válik.


Már csak néhány hét, és megjelenik
a hajlítható kijelzős HUAWEI Mate X okostelefon


A késleltetett megjelenés oka többek között pont az 5G-ben keresendő, hiszen a fejlesztések a vártnál lassabban haladnak. Ez részben az USA szankciói, részben a technológiát érő támadások, részben pedig technikai nehézségek miatt alakult így, de heteken belül így is elérhetik a végső verzióját a telefonnak.

A HUAWEI-nél viszont addig sem ültek ölbe tett kézzel, hiszen az extra időt például a P-OLED képernyő fejlesztésére fordították. Emellett számos tesztet végeztek el a Mate X-en, hogy megelőzzék azokat a problémákat, amelyek a Samsung Galaxy Fold-nál jelentkeztek.

Már csak néhány hét, és megjelenik a hajlítható kijelzős HUAWEI Mate X okostelefonA HUAWEI Mate X egy 6,6 hüvelykes OLED kijelzőt visel az előlaján, míg a hátlapon egy 6,38 hüvelykes képernyő leledzik, melyek kombinációja, azaz szétnyitott állapotban egy 8 hüvelykes, 2480x2200 pixel felbontású képernyővé áll össze. A Falcon Wing névre keresztelt dizájn megoldás által a lágy és vékony éleket nyújt a készülék minden oldalán. A kijelző nem nyúlik meg, és nem is gyűrődik össze a hajtogatás által, a telefon legvékonyabb pontja pedig mindössze 5,4 milliméteres.

A szerkezetben egy Kirin 980 7nm SoC dolgozik Dual NPU-val és Balong 5000 5G modemmel. Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat EMUI 9.1.1-gyel kiegészítve, az akkumulátor kapacitása pedig 4.500 milliamperórás. Az ujjlenyomat-olvasót az oldalsó bekapcsológombra rakták. A hátlapra a 50 megapixeles főkamera mellé 16 megapixeles, ultraszéles látószögű optikát és egy 8 megapixeles telefotó lencsét szereltek.

A HUAWEI Mate X megjelenésére tehát ha minden igaz, már csak néhány hetet kell legfeljebb várni. Egyes hírek szerint az ára Európában 2.300 euró (kb. 745.000 forint) körül várható, de ez nem hivatalos adat.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.