2021. 07. 24. - 10:52

Tisztább hangokat nyújt a mesterséges intelligencia a HONOR Earbuds 2 SE-nél

Tisztább hangokat nyújt a mesterséges intelligencia a HONOR Earbuds 2 SE-nél
A HONOR 50-szériás okostelefonok bemutatójával együtt a kínai vállalat lerántotta a leplet a HONOR Earbuds 2 SE true wireless (TWS), azaz vezeték nélküli fülhallgatójáról is, ahol a tökéletes hangzás biztosításában a mesterséges intelligencia is komoly szerepet vállal.

Az Earbuds 2 SE egy kifinomult, úgynevezett 3D-bionokus ergonómiai kialakítást alkalmaz, ami a mindössze 5,5 grammos súllyal társulva könnyűvé és kompakttá teszi, és kényelmesebb viselést nyújt a felhasználó számára. Aktív zajcsökkentő technológiával rendelkezik, így hatékonyan szűri a környezeti zajokat, hogy ne maradjon más, csak a tiszta, zavartalan zenei élmény.

A Transparent Mode, vagyis áttetsző mód bekapcsolásához mindössze egy hosszú gombnyomásra van szükség, így a fejhallgató levétele nélkül is tisztán lehet kommunikálni a külvilággal.

A készülék 10 milliméteres egyedi dinamikus meghajtóval és polimer kompozit membránnal van felszerelve. A játékosok számára alacsony késleltetésű játékmódot is kínál, tehát a kép és a hang tökéletes szinkronban lehet egymással.

A további funkciók közé tartozik a duál mikrofonos hívászajcsökkentés, ami a mesterséges intelligencia és a "beamforming" technológia közös támogatását élvezi. Szintén az MI-alapú tulajdonságok közé tartozik az intelligens neurális hálózati algoritmus, mely elválasztja az emberi hangot a környezet zajától. Ennek hatására a beszédhang sokkal tisztább és érthető lesz, ezáltal javul a hívás minősége.

Szebbé és jobbá teszi a hangokat a mesterséges intelligencia a HONOR Earbuds 2 SE-ben
Szebbé és jobbá teszi a hangokat a mesterséges intelligencia a HONOR Earbuds 2 SE-ben

A HONOR újdonsága Bluetooth 5.2 kapcsolattal és AAC kodekkel bír. A hangerőszabályzás, zeneszám-léptetés és egyéb funkciók érintéssel vezérelhetők, valamint külön érzékelő van arra, hogy figyelje, viseli-e a tulajdonosa az eszközt: ha kiveszi a füléből, automatikusan leáll a zenelejátszás is.

A ráfröccsenő víznek ellenálló, azaz IPX4-es minősítéssel büszkélkedő fülhallgató egy-egy 55 milliamperóra kapacitású akkumulátorral szerelkezett fel, ami 10 órányi üzemidőt képes biztosítani. A tokban lévő akkumulátor további 22 órára elegendő energiát tud tárolni, így összesen akár 32 órányi üzemidő is kicsikarható belőle (ANC nélkül). Egyébként 10 perc alatt 4 órányi működést nyújt, a tok pedig USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető fel.

A HONOR Earbuds 2 SE mérete egységenként 37,5 x 23,9 x 21 milliméter, súlya pedig a már említett 5,5 gramm. A tok 45,5 x 61,2 x 25,35 milliméteres méreteket és 41 grammos súlyt tudhat magáénak. A kütyü fekete és fehér színben 469 jüanos, azaz nagyjából 22.000 forintos áron került forgalomba nemrégiben.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.