2019. 08. 08. - 07:36

Új funkciók, látványosabb megjelenés és hasznos extrák a HUAWEI új EMUI 10 rendszerében

Új funkciók, látványosabb megjelenés és hasznos extrák a HUAWEI új EMUI 10 rendszerében
A HUAWEI bemutatta a legújabb verziót a saját fejlesztésű felhasználói interfészéből: az EMUI 10 számos újdonságot hozott, köztük olyanokat, amelyek a teljesítményre és a megjelenésre egyaránt hatással vannak.

Az EMUI 10 egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy a hardveres erőforrásokat is magasabb szinten használja ki. A GPU Turbo például több mint 60%-os fejlődést tud felmutatni az elődhöz képest, a Turbo Link-nél 70%-nál is nagyobbat, valamint a fájlrendszer írás-olvasás részén (EROFS - Extendable Read-Only File System) a 20%-ot is meghaladja a teljesítménynövekedés mértéke.


Pár héten belül elérhető lesz
a HUAWEI EMUI 10 user interface


Az EMUI 10 egyszerűbbé teszi a videohívásokat is, melyek 1080p (Full HD) minőségben is megtarthatóak. Tovább bővítették a HiCar funkcióinak körét, amely immár 30 autómárka több mint 120 modelljével kompatibilis, így a zenelejátszás és a navigáció mellett az autó központi képernyőjén már akár videohívásokat is lehet tartani. Sőt, a rendszer képes arra, hogy az autó állapotáról valós idejű információkat küldjön a telefonra, valamint a légkondicionálást is be lehet kapcsolni előre a telefonról.

A HUAWEI EMUI 10 által a telefon és a számítógép közötti kapcsolat is valós időben tud történni. Csatlakozás után a számítógépen meg tud jelenni a telefon kijelzőjének tartalma, így a számítógép segítségével egyszerűen másolhatunk fájlokat a telefonra, sőt, használhatjuk a fizikai billentyűzetet ahhoz, hogy valakinek például SMS-t írjunk.

Pár héten belül elérhető lesz a HUAWEI EMUI 10 user interfaceA fotóalbum, azaz a Galéria is jobbá vált, mivel fejlett fényképrendszerezési és tartalommenedzselési funkciót kapott. A videós csengőhang ugyancsak fejlődött, a telefonok személyre szabása is több lehetőséget kínál, így például a témák, a háttérképek és a betűtípusok is jobbak, szebbek lettek. A rendszeranimációk és a játékok terén sem kell nélkülözni az újdonságokat, továbbá elérhetővé válik a rendszerszintű sötét mód.

Az EMUI 10 felhasználói interfész debütálása szeptemberben, az új generációs Mate-szériában, vagyis a Mate 30-akban lesz. A HUAWEI szerint később a rendszer elérhető lesz néhány korábbi modellben is, így például a Mate 20-ban, a Mate 20 Pro-ban vagy éppen a Mate 20 X-ben.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.