2021. 07. 17. - 12:15

Új generációs mesterséges intelligencia motor a Snapdragon 888 Plus chipben

Új generációs mesterséges intelligencia motor a Snapdragon 888 Plus chipben
Nagyobb teljesítmény, hatékonyabb energiafelhasználás, 5G és mesterséges intelligencia - ezek is a nemrég bemutatott Qualcomm Snapdragon 888 Plus 5G Mobile Platform lényegesebb tulajdonságai, és hamarosan érkeznek az első okostelefonok is, amelyekben már ez a chip dolgozik.

A Snapdragon 888 Plus a tavaly decemberben bemutatott Snapdragon 888 frissítése. Elődjéhez képest a Plus változat a Qualcomm Kryo 680 CPU Prime magok megnövelt, akár 2,995GHz-es órajelét kínálja, ami 5,2%-os növekedést jelent az elődhöz képest.

Az új alkatrész már a 6. generációs Qualcomm AI Engine mesterséges intelligencia motorral rendelkezik, mely akár 32 TOPS AI teljesítményt kínál az előd 26 TOPS AI teljesítményével szemben, ez pedig 20%-os javulásnak számít.

A Plus verzió a Snapdragon 888-hoz hasonlóan három Performance CPU-t támogat 2,42GHz-ig, valamint négy Efficiency CPU-t 1,8GHz-ig. Az Adreno 660 GPU órajele 840MHz, ugyanúgy, mint a Snapdragon 888-ban.

07172-qualcomm-snapdragon-888-plus-ai-mi-mesterseges-intelligencia
A mesterséges intelligencia az új Snapdragon 888 Plus egyik fő komponensét képezi


A mesterséges intelligencia egyébként a Qualcomm szerint a Snapdragon 888 Plus igazi hőse, amely hatékonyan és zökkenőmentesen dolgozik azért, hogy javítsa az eszközökön történő különféle tevékenységeket. A játékon belüli csevegés valós idejű fordítása minden eddiginél jobb együttműködést tesz lehetővé az élvonalbeli globális versenyekben, míg a videófelskálázás növeli a videófelbontást az adatfogyasztás növelése nélkül.

Emellett a mesterséges intelligencia képes automatikusan javítani a rögzített videókat, beleértve a szemantikus szegmentálást a felvételben, melynek során az algoritmus felismeri, elkülöníti és optimalizálja a felvételek egyes aspektusait, például a témákat és a háttereket.

A kiváló szórakozást biztosító mesterséges intelligenciával párhuzamosan jelen van az iparágvezető csatlakoztathatóság, mint amilyen a 3. generációs Qualcomm Snapdragon X60 5G modem-RF rendszer és a Qualcomm FastConnect 6900 mobil csatlakoztatási rendszer. Akár otthon, akár útközben, az 5G és a nagy kapacitású Wi-Fi 6E használatával példa nélküli sebességgel, hozzáférhetőséggel és megbízhatósággal támogatva lehet összekapcsolódni más eszközökkel, de a játékok és a streamelések terén is fejlődést tapasztalhatnak a felhasználók.

A Qualcomm megerősítette, hogy a Snapdragon 888 Plus-ra épülő kereskedelmi készülékek 2021 harmadik negyedévében várhatóak. A HONOR már be is jelentette, hogy az új Snapdragon 888 Plus 5G mobil platform fogja hajtani a HONOR közelgő Magic3 sorozatú zászlóshajóját, de ez a chip kerül majd az ASUS ROG következő telefonjának belsejébe, valamint a vivo, a Motorola és a Xiaomi még idén megjelenő telefonjai is ezzel lesznek felvértezve.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.