2019. 02. 07. - 18:17

Új lehetőségek segítik az emberek mindennapjait a Google Asszisztenssel

Új lehetőségek segítik az emberek mindennapjait a Google Asszisztenssel
A Google Asszisztens egyre több eszközön érhető el, és egyre több mindenre képes, és mindez a felhasználók hétköznapjait egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik. Néhány újdonságnak hála már a konyhában, illetve repülőjegyek kezelésénél is segítséget tud nyújtani.

A Google Asszisztens egyszerű implementálásának hála egyre több gyártó egyre több eszköze profitál az okostechnika által nyújtott előnyökből. Nemrég például a Google bejelentette, hogy az asszisztens már a Sonos One és a Sonos Beam hangfalakkal is együtt tud működni, ami új lehetőségeket nyit azok kezelésére.


A többnyelvű tolmács funkció is a
Google Asszisztens újdonságainak egyike


A közelmúltban a Whirlpool is hírt adott róla, hogy KitchenAid Smart Display néven egy konyhai okoskijelzőn dolgoznak, ami Google Asszisztens fut. Ez a készülék a Yummly receptadatbázisát használja a hatékony konyhai munka érdekében, miközben lehetőséget nyújt arra, hogy a háztartásban lévő többi okoseszközt is vezérelhessük. A 10 hüvelykes érintőképernyővel bíró eszköz egyébként vízálló, így az esetleges ráfröccsenő víz sem árt neki.

A többnyelvű tolmács funkció is a Google Asszisztens újdonságainak egyikeAz Egyesült Államokban, azon belül is a United Airlines légitársaságnál nemsokára már a Google Asszisztens Androidos és iOS-es verziója is képes lesz arra, hogy az utasok becsekkoljanak a járatokra, elmentsék a beszállókártyát, illetve információt kapjanak a(z egyelőre csak) belföldi járatok indulásáról. A Google Asszisztens szól akkor is, ha a becsekkolás megkezdődött, az utazáshoz kapcsolódóan pedig szobát is lehet foglalni az asszisztens által például a Choice Hotels, az AccorHotels, az InterContinental Hotels Group, a Priceline és az Expedia lánc szállodáiba.

További újítás, hogy a Google Asszisztens már akkor is tud válaszolni a felhasználóknak, amikor az eszköz le van zárva. Emellett nemsokára rendelkezésre áll az Interpreter Mode, vagyis a tolmács mód, melynek hála az Asszisztenst meg lehet kérni arra, hogy segítsen egy idegen nyelven történő kommunikációban.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.