2020. 04. 23. - 14:01

Új, mesterséges intelligenciával ellátott Xiaomi Mi TV 4A okostelevíziók a piacon

Új, mesterséges intelligenciával ellátott Xiaomi Mi TV 4A okostelevíziók a piacon
A Xiaomi továbbra is az egyik leginkább fejlődő elektronikai márka a piacon, hiszen nem csupán az okostelefonok, hanem az otthoni okoseszközök terén is rengeteg újdonsággal rukkolnak elő folyamatosan. Nemrég például mesterséges intelligenciával kiegészült okostévéket is bemutattak, melyek a Xiaomi Mi TV 4A szériát képviselik.

A Xiaomi Mi TV 4A családját egy 60 és egy 75 hüvelykes képernyővel bíró modell alkotja. Mindkettő megkapta a Xiaomi saját, mesterséges intelligencia alapú rendszerét, a PatchWall-t, ami mélytanulási módszerekkel ad a felhasználóknak személyre szabott élményt, valamint tartalmakat. Teszi mindezt a szokások monitorozásával, a megtekintett tartalmak elemzésével, a meglátogatott weboldalak analizálásával és így tovább.

De az MI-alapú funkciók nem merülnek ki ennyiben, hiszen a készülékek az úgynevezett AIOT képességgel is rendelkeznek. Ez az otthonokban lévő IoT-eszközök intelligens kezelését teszi lehetővé, többek között a tévé meg tudja jeleníteni az IoT-eszközök állapotát, valamint vezérelni is lehet őket, akár hangutasításokkal is. Természetesen a Xiaomi saját MI-asszisztensét, a XiaoAI-t sem kell nélkülözni.

Mesterséges intelligenciában nincs hiány a Xiaomi Mi TV 4A szériás televíziókban
Mesterséges intelligenciában nincs hiány a Xiaomi Mi TV 4A szériás televíziókban


A Xiaomi Mi TV 4A 60" tehát egy 60 hüvelykes, 4K felbontású képernyővel bíró televízió 178 fokos betekintési szöggel. Az 1,5GHz-es Amlogic Cortex négymagos Cortex A53-as processzor mellett egy 750MHz-es Mali-450 MP3 GPU, 2GB RAM és 8GB tárhely jelenti a főbb hardveres komponenseket. A Wi-Fi 802.11 ac és a Bluetooth-támogatáson túl a készülék három HDMI, két USB, egy S/PDIF és egy Ethernet csatlakozóval szerelkezett fel, továbbá 2x8W-os sztereó hangszóróval, illetve DTS audio és Dolby audio támogatással.

Mesterséges intelligenciában nincs hiány a Xiaomi Mi TV 4A szériás televíziókbanA Xiaomi Mi TV 4A Pro 75 hüvelykes variánsa szintén 4K felbontást és 178 fokos betekintési szöget képvisel, de itt már a HDR 10 támogatás is jelen van. Az Amlogic Cortex A55 processzor 1,9GHz-es órajelen üzemel, oldalán egy Mali-G31 MP2 GPU-val, 2GB RAM-mal és 32GB tárhellyel. Az extra funkciók megegyeznek a 60 hüvelykes testvéréével, hiszen itt is megtalálható a Wi-Fi 802.11ac, a Bluetooth, a három HDMI, a két USB, az S/PDIF és az Ethernet csatlakozó, valamint a 2x8W-os sztereó hangszóró, a DTS audio és a Dolby Audio támogatás egyaránt.

A kisebb, 60 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4A Kínában 1.999 jüanos áron debütált, ami kb. 92.000 forintot jelent, míg a 75 colos Pro változatért 5.999 jüant, vagyis kb. 276.000 forintot kell fizetni.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.