2018. 04. 11. - 18:43

Cat S61 - strapatelefon hőkamerával és levegőminőség-mérővel

Cat S61 - strapatelefon hőkamerával és levegőminőség-mérővel
Szélsőséges körülmények között is használható, terepen végzett munkához kiváló választást nyújtó okostelefont mutatott be a Cat, méghozzá a Cat S61-et.

A Cat S61 egy sor olyan tulajdonsággal rendelkezik, aminek hála a telefon jó néhány mérőműszert és szerszámot tud helyettesíteni. Ilyen például a hőkamera, hiszen a készülékben FLIR MSX képfeldolgozó technológia működik, ami a hozzá kifejlesztett szoftvernek hála a mínusz 20-tól plusz 400 Celsius-fokig tartó hőmérsékleti tartományban tud eredményeket produkálni. Méghozzá nem is akármilyet, mert a Cat S60-hoz képest az S61-ben már továbbfejlesztett grafikus processzor üzemel, a nagy felbontású és részletgazdag hőkamerás felvételek készítésére alkalmas.


A Cat S61 okostelefon gyakorlatilag egy szeszámkészletet rejt magában


A Cat S61 további ezermester-funkciója a lézeres távolságmérő, mely 10 méterig lát el. A beltéri levegőminőség-mérő szintén hasznos, főleg hogy riasztani tud, ha valamilyen káros anyag összetétele az egészséges határértéket meghaladja, így még időben megkezdhető a szellőztetés. Hőmérséklet és páratartalom mérésére ugyancsak alkalmas az eszköz, ami egyébként por- és vízálló (IP68): 3 méteres vízben 1 órát is kibír, a MIL Spec 810G szabvány pedig többek között azt jelenti, hogy 1,8 méteres magasságból betonra történő leejtés esetén sem esik baja az okostelefonnak.

Az 5,2 hüvelykes Full HD felbontású érintőképernyő kesztyűvel is vezérelhető. A Cat S61 belsejében 2,2GHz-es processzor ketyeg 4GB RAM-mal és 64GB bővíthető tárhellyel az oldalán. Az Android 8.0 Oreo operációs rendszer később megkapja az Android P frissítést. A készülék sima és dupla SIM-es változatban is piacra kerül. Előlapjára 8, hátlapjára 16 megapixeles kamerát ültettek, utóbbi duál LED-vakuval és PDAF-autofókusszal bír. Az akkumulátora 4.500 milliamperóra kapacitású és Quick Charge 4.0 gyorstöltési technológiával büszkélkedhet, a telefon vezeték nélküli funkciói között pedig megtalálható a 4G/LTE (VoLTE), a Wi-Fi 802.11 b/g/n, a Bluetooth 5.0 LE, a GPS/GLONASS és az NFC.

A Cat S61 megjelenése Európában valamikor 2018 második negyedévében várható, ára 899 euró, vagyis nagyjából 280.000 forint lesz.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.