2018. 03. 27. - 19:10

Mesterséges intelligenciát kapnak a Micromax okostelefonok

Mesterséges intelligenciát kapnak a Micromax okostelefonok
India egyik legnagyobb okostelefon-gyártója, a Micromax március 19-én együttműködésre lépett a One Labs céggel, amely mesterséges intelligencia alapú megoldásokkal foglalkozik.

Innovatív, mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokat és szolgáltatásokat fognak nyújtani a jövőben a Micromax okostelefonjai. Az indiai gyártó termékei eddig leginkább az olcsó áraikkal hívták fel magukra a figyelmet, mostantól viszont a jövőbe mutató funkciók is a készülékek tulajdonságai közé fognak tartozni, hála a One Labs startup-cégnek.


Mesterséges intelligencia kerül a Micromax okostelefonjaiba

A One Labs MI-alapú cég úgynevezett InOne plarformja egyetlen alkalmazással képes összekötni olyan területeket, mint például a bevásárlás, az ételek, az utazás, a taxiszolgáltatás, a hírek vagy éppen a játékok. Emellett a One Labs rendelkezik mesterséges intelligencia alapú hangasszisztenssel és chatbottal, amelyet One Assistant-nek neveztek el.

Az InOne platform jelenleg ötvennél is több alkalmazást foglal magába, többek között az Ubert, az Amazont vagy éppen a Snapdealt. A Micromax által befektetett összeget a One Pabs a további fejlesztésekre fordít, így a cél az, hogy egy éven belül már 200 fölött legyen az InOne-on keresztül elérhető alkalmazások száma. A One Labs szerint az InOne platform az alkalmazások intelligens összekapcsolásán túl alkalmas arra is, hogy tárterületet szabadítson fel az okostelefonokon, növelje azok teljesítményét, sőt, még az akkumulátor élettartamának meghosszabbításában is tud majd segédkezni.

"A mesterséges intelligencia az okostelefonoknál az ökoszisztéma része lesz a közeljövőben, a One Labs-zel való együttműködés pedig a felhasználói élmény egy új szintjét képes elhozni a Micromax felhasználói számára" - mondta el a szövetségre lépés bejelentésekor Vikas Jain, a Micromax Informatics társalapítója.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Micromax több mint 100 millió főt számláló felhasználóbázisának szállíthatjuk a megoldásainkat. Ahogy az okostelefonok hardvere egyre okosabb és hatékonyabb lesz, mi úgy szeretnénk az alkalmazásokat okosabbá tenni" - tette hozzá Rahul Gupta, a One Labs vezérigazgatója és társalapítója.

-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.