2022. 11. 22. - 13:37

Ház a jövőben? - A mesterséges intelligencia megmutatja

Ház a jövőben? - A mesterséges intelligencia megmutatja

A jövő szintetikus építészetét mutatja be ez a mesterséges intelligencia-mű. A töredezett fémes formájú létesítmény az MA2 Studio alkotása.

Töredezett, fémes formákat alkot a mesterséges intelligencia, hogy elképzelje a jövő szintetikus architektúráját.
 
Michael Arellanes II, az MA2 Studio alapítója egyesíti a tektonikus szinergiákat és futurisztikus hibrid architektúrát képzel el új, mesterséges intelligencia által generált sorozatával, a Synthetic Futures-el.
 
A projektet a Midjourney program segítségével alkotta meg - a mesterséges intelligencia korlátait kutatja, dinamikusan gördülékeny homlokzatokat, nyílásokat és szerkezeti burkolatokat készít, amelyek erőteljesen futurisztikusak.
 
A merész megjelenésű épületeken a fémpanelek, a beton és az üveg hibrid konfigurációi jelennek meg, amelyek íveltek, redőzöttek és rétegzettek - monumentális struktúrákat tárnak fel egy új, átalakuló esztétikában.
 
Ház a jövőben? - A mesterséges intelligencia megmutatja
Ház a jövőben? - A mesterséges intelligencia megmutatja
 
Az MA2 Studio a Synthetic Futures programon belül azt vizsgálja, hogyan lehet az MI-technológiákat a felhasználó kezéhez igazítani, hogy a meglévő portfólióval összhangban lévő esztétikai megjelenést hozzon létre.
 
A mesterséges intelligencia komplexitásával kísérletező Michael Arellanes II alapítója és tervezője a Midjourney szöveg-képre program képességeit teszteli – történetesen azt, hogyan hoz létre transzformatív, de konzisztens építészeti nyelvet.
 
A renderelt mesterséges intelligencia tektonikus felületei és burkolatai zökkenőmentesen dinamikus kompozíciókká állnak össze és folyékony érzetet keltenek.
 
Az így létrejövő expressziók különálló és futurisztikus építészeti struktúrákként jelennek meg, amelyek elsöprő vonalakból és görbékből, valamint az épületelemek rétegzett szegmenseiből állnak – és folyamatosan formálódnak egymás mellett.
 
Az építészek és a tervezők ma már egyre inkább alkalmazkodnak a generatív tervezéshez - és a mesterséges intelligenciához.
 
Az MA2 Studio különösen azzal a képességével kísérletezik, hogy egységes és ellenőrzött esztétikát hozzon létre.
 
Fotó: Instagram/midjourneyarchitecture
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.