2023. 01. 17. - 09:11

Változásra vágysz? Cseréld le a bútoraidat!

Változásra vágysz? Cseréld le a bútoraidat!
Volt már olyan érzésed, hogy kicsit meguntad a környezetedet és némi változatosságra vágysz? Esetleg kissé már elavultak, régiek a bútoraid és szeretnéd felfrissíteni a lakásodat? Szerencsére nem feltétlenül kell sokat költeni rá, hogy úgy érezd, teljesen új környezetbe érsz haza. Nem is hinnéd, hogy néhány részlet megváltoztatásával mennyit változik az összkép!
Nem csak nagyban lehet változást elérni
 
Amikor a lakás átalakításáról beszélünk, szinte mindenki egy óriási projektet lát maga előtt, ami időigényes, sok munkával jár, és természetesen sok pénzbe is kerül. Ahhoz azonban, hogy egy kis változást tudj csempészni az életedbe, nem feltétlenül kell drasztikus változtatáson gondolkodni. Sokszor elég lecserélni egy-egy berendezési tárgyat, beszerezni néhány új dekorációt és máris teljesen más lesz a hatás.
 
Ha te is szeretnéd egy kicsit felfrissíteni az otthonodat, érdemes több lehetőséget is megnézni, inspirálódni egy kicsit lakberendező oldalakról.
 
Új hálószoba
 
A hálószoba rendszerint nem egy kifejezetten nagy helyiség, a praktikus helykihasználás pedig sokakat ösztönöz a bútorok lecserélésére.
 
Legtöbb esetben az ágy a gyengepont: sokszor indokolatlanul nagy helyet foglal el, a nagy ágy ugyanis automatikusan a kényelem illúzióját kelti, pedig nem feltétlenül alszunk jobban egy óriási méretű ágyban, mint egy kisebben.
 
Gondold át, hogy valóban szükséged van-e akkora ágyra, mint amekkorát használsz, és ha igen, akkor vajon nem lehetne-e praktikusabb kialakításút választani, például beépített éjjeliszekrényekkel, polcos fejtámlával és így tovább.
 
Ez nem feltétlenül nagy beruházás, ágyak olcsón is elérhetők, csak alaposan körül kell nézni, számba kell venni a lehetőségeket.
 
 
Szabadulj meg az elavult tárgyaktól!
 
Számos olyan berendezési tárgyunk van, ami a funkcióját még kitűnően ellátja, ezért hajlamosak vagyunk hosszú éveken át őrizgetni, észre sem véve, hogy közben már jócskán eljárt felette az idő, kiment a divatból. Egy szekrénysor esetében ez talán elég látványos ahhoz, hogy a csere mellett döntsünk, azonban az olyan kisebb tárgyak, mint a székek, nagyon sokáig maradnak meg a háztartásunkban akkor is, amikor már igencsak ideje lenne újakra váltani.
 
A modern konyhai és nappali székek egy csapásra megváltoztathatják a lakásod hangulatát és nem is igényelnek túl nagy beruházást, viszonylag kevés pénzből le tudod cserélni a meglévőket modernebb külleműre. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire más az összkép, ha más székeket használsz az étkezőben, a konyhában, vagy akár a nappaliban!
 
 
Cseréld le a lakástextileket!
 
Kisebb költségvetésű változtatások esetén mindenképpen javasolnánk a lakástextilek lecserélését. A szőnyegek, függönyök, díszpárnák, terítők nagyon meghatározó részei a látványnak. Jelentéktelen kiegészítőknek tűnnek, mégis ezek azok, amik meg tudják alapozni egy helyiség hangulatát.
 
Ha látványos változásra vágysz, de nincs túl nagy kereted, mindenképpen azt javasolnánk, hogy új lakástextilek vásárlásával kezd a folyamatot. Ha drasztikusan változtatsz színvilágon is, teljesen más lesz a lakásod összképe.
 
Néha mindenkinek kell a változatosság, kísérletezz bátran!
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.