2019. 05. 27. - 12:35

A budapesti reptér a légi selyemút egyik megállója

A budapesti reptér a légi selyemút egyik megállója

Tovább folytatja gazdasági együttműködését hazánk és Kína. Az Egy Övezet – Egy út kezdeményezés keretében Budapest lesz az úgynevezett légi selyemút egyik állomása.

Folytatódik a Magyarország és Kína közötti gazdasági együttműködés, melynek keretében az „Egy Övezet – Egy út” kezdeményezésben is részt vesz hazánk a légi szállítás területén.
 
A fenti kezdeményezés neve a mottója a kínai Henan Tartomány Polgári Légiközlekedés Feljesztési és Befektetési Ügynökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve a Budapest Airport szervezte kínai-magyar gazdasági fórumnak, melyet 2019 május végén tartottak meg a magyar fővárosban – adta hírül a turizmusonline.hu.bpairport
 
A légiközlekedési- és teheráru szállítási kapcsolatok továbbfejlesztésére már készen áll a kínai tartomány, mely egyébként a legkiemelkedőbb gazdasági teljesítménnyel bír Kínában. Az együttműködés alapjait fektette le most a két ország a közvetlen cargo repülőjárattal, amely Budapest és Csengcsou között közlekedik, heti kétszer, április óta – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A Cargolux légitársaság Boeing B747F járatai egyenként 100 tonna szállítási kapacitással bírnak.
 
A mostani megállapodást a jövőbeni fejlesztésekről, együttműködésről és információcseréről Menczer Tamás külügyi államtitkár jelenlétében írta alá a Budapest Airport vezetője és Henan Tartomány Polgári Légiközlekedés Fejlesztési és Befektetési Ügynökségének irányítója a magyar fővárosban – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: facebook - bud.hu
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.