2020. 05. 11. - 12:10

Áruba bocsátják az ikonikus étkezdét

Áruba bocsátják az ikonikus étkezdét

Megválik tulajdonosa a budapesti, erzsébetvárosi Klauzál téri Étkezdétől, mely egykor a Kádár nevet viselte s 63 esztendeje áll fenn.

Kevés olyan ember akadt a magyar fővárosban, aki ne ismerte volna a „Kádárt”, hiszen 63 éven át ettek-ittak ott a vendégek. Belső-Erzsébetváros híres vendéglőjéről van szó, melynek családias jellege és házias ételei rengeteg embert vonzottak, mi több, hírességek is látogatták.
 
A Kádár Étkezde indulása óta neves hely, melyet Kádár Béla alapított 1957-ben, később Garami Tibor, majd Orbán Sándor volt a tulajdonosa – írta a turizmusonline.hu.
 
kadar_etkezde_1
 
A kifőzde külseje nem sokat változott, mégis művészek, politikusok, újságírók, producerek és olimpikonok törzshelyévé vált, s sokan otthagyták kézjegyüket a falon.
 
A piroskockás abroszokkal fedett asztalokhoz bárki leülhet bárki mellé, s a hangulat mindig jó.
 
Az ikonikus étkezde most eladóvá vált, s egyelőre nem tudni, ki lesz az új tulajdonosa – teszi fel az Erzsébetváros, az otthonunk című oldal.
 
Kérdés, hogy az új gazdája folytatja-e majd a hagyományokat, mely valószínűleg csak akkor derül majd ki, ha valóban átadásra kerül – írta meg a turizmusonline.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.