2019. 06. 24. - 13:03

Az év pálinkája: fekete berkenye

Az év pálinkája: fekete berkenye

Megvan az ország legjobb pálinkája. Idén az 1Csepp Pálinka nedűje lett a nyertes az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, melynek díjait június 20-án adták át.

Megszavazták az év pálinkáját. Az Országházban megrendezett díjátadón az 1Csepp Pálinka fekete berkenyéje győzött – ez 2019 legjobbja. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait július 20-án adták át.palinka_1
 
Idén immár hatodszor rendezte meg a Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt, ezúttal Sümegen. Három napon át értékelték a nedűket, 26 pálinkabíra részvételével – adta hírül a turizmusonline.
 
2019-ben 331 pálinkát kellett végigkóstolni – összesen csaknem 50 főzde párlatát. Közülük került ki a legjobb.
 
Ez a rendezvény számít egyébként a szakma legkomolyabb versenyének, ahol a tételeket többlépcsős rendszer szerint értékelik és a NÉBIH is aláveti őket analitikai vizsgálatnak. Az élelmiszerbiztonsági előírásoknak csak 2 termék nem felelt meg az idén – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Az analitikai vizsgálatot követően érzékszervi bírálat dönti el, hogy melyik pálinka nyeri el a megtisztelő első helyet.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.