2019. 05. 30. - 15:43

Az online személyi kölcsöné a jövő

Az online személyi kölcsöné a jövő
Mára szinte az élet valamennyi területén megjelentek az internetet használó szolgáltatások. Az életünk részévé vált az internet és az általa nyújtott lehetőségek. A fiatalabbak már nem is emlékeznek az internet nélküli időkre, pedig 25 évvel ezelőtt még alig jelent meg a mindennapi életben. Az előfizetés drága volt, a sebesség pedig lassú. A szolgáltatók hálózatépítésének, a sebesség gyorsulásának köszönhető mindaz, amit ma számunka nyújt az internet.
A fiatalabbak már nem is emlékeznek az internet nélküli időkre, pedig 25 évvel ezelőtt még alig jelent meg a mindennapi életben. Az előfizetés drága volt, a sebesség pedig lassú. A szolgáltatók hálózatépítésének, a sebesség gyorsulásának köszönhető mindaz, amit ma számunka nyújt az internet.
 
Ki sem kell mozdulni otthonról ahhoz, hogy ügyintézzünk
 
Ma már szinte valamennyi szolgáltatás elérhető online. Val lehetőségünk elintézni a mindennapi bevásárlást, hála az áruházak webes rendelési felületének. Nagyon sokféle hivatalos ügyet elintézhetünk az ügyfélkapu segítségével. Egy ingatlanértékesítés utáni felhasználó változásért sem kell már órákat várakozni a szolgáltatók ügyfélszolgálati irodáiban. Minden bejelenthető online. Sok szolgáltatás online-ná válása a kistelepüléseken élőknek jelent igazi segítséget. AKik idősebbek, egyedül élnek, nem rendelkeznek gépjárművek, bizony nehezen tudják kihasználni a nagy áruházak akciós árait, ha csak a helyi közértbe tudnak eljutni. Nekik bizony nagy segítség és lehetőség az online vásárlás.

Újdonság a banki online szolgáltatások bővülése
 
Bár mindenki hozzászokott már ahhoz is, hogy internetbankon keresztül fizeti a számláit, átutalásokat indít, eddig be kellett mennie a bankfiókba, amikor például személyi kölcsön iránt érdeklődött. Ennek az volt az oka, hogy szerződést kötni csak személyesen volt lehetőség.

A jogszabályi háttér változása miatt viszont mára lehetővé vált az, hogy a bankok videohívás segítségével azonosítsák az ügyfelet. Ez pedig magával hozta az online elérhető szolgáltatások bővülését.
 
Teljes mértékben online igényelhető kölcsönök
 
Az első néhány bank már piacra is dobta online kölcsöneit. Ezzel pedig nagyon sokak számára egyszerűsödik az igénylési folyamat. Ha valaki korábban személyi kölcsön felvételében gondolkodott, a bankfiókban tudott szerződést kötni. Ez még a nagyvárosokban élőknek is nehéz volt, hiszen munkaidő után nem igen vannak nyitva a bankok. Aki központi helyen él, könnyen bemegy akár 4-5 bankfiókba, ha rászánja az időt. Egy kis faluban lakó maximum a legközelebbi bankfiókba megy el, így nem élvezheti egy másik bank kedvezőbb ajánlatának előnyeit.

Mostantól viszont kinyíltak számukra is a lehetőségek, elég hozzá akár egy interneteléréssel rendelkező okostelefon, és máris igényelheti a hőn áhított szabad felhasználású személyi kölcsönt.
 
Van olyan szereplő, amely online kölcsönökre specializálódik
 
Annyira a jövőt jelentik az online személyi kölcsönök, hogy már olyan pénzügyi összehasonlító weboldal is létezik, amely kizárólag online kölcsönökkel foglalkozik. Az instacash.hu személyi hitel kalkulátora csak online formában igényelhető kölcsönajánlatokat jelenít meg. Várhatóan valamennyi piaci szereplő kínálatában meg fognak jelenni ezeke a terméket és ezáltal tovább szűkül azon ügyek csoportja, amelyek elintézése bankfiókot és személyes megjelenést igényel.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.