2021. 04. 19. - 11:50

Az ország legnagyobb fürdőfejlesztése készül Győrben

Az ország legnagyobb fürdőfejlesztése készül Győrben

Vízi élményparkot és fedett részleget is építenek a győri Rába Quelle fürdő területén – a létesítmény a Modern Városok Program keretében esik át nagyszabású fejlesztésen.

Győrben folyik jelenleg a legnagyobb fürdőfejlesztés Magyarországon. A bejelentést nem ma történt meg: 2018-ban már eltervezték a helyi Rába Quelle fürdő megújulását, melyet a Modern Városok Program keretében visznek véghez. 2020-ban vált azonban világossá, hogy megvan az állami forrás a projekt megvalósításához – adta hírül a Termál Online.  A Rába Quelle fürdő Győrben
 
A fejlesztés részeként épül tematikus vízi élménypark – többek között egy szódásszinfon-formájú csúszdatoronnyal -, de a fedett fürdőt is felújítják. Nagyobb szaunarészleg készül, a pihenőtereket bővítik és lesz kimondottan gyermek élményfürdő is.
 
A fürdőfejlesztés előkészületeire 750 millió forintos támogatást kapott a város, a kivitelezésre azóta további 21,3 milliárdot – az állam három évre elosztva biztosítja a forrást, vagyis 3 részletben – tudatta a Termál Online.
 
Vagyis, igen nagyszabású fürdőfejlesztésről beszélünk, mivel az utóbbi évek hasonló beruházásai kevesebbe kerültek.
 
Az építkezés 2021 januárjában vette kezdetét – egyelőre a földmunkák zajlanak.
 
A megújult Rába Quelle várhatóan 2023-ra készül el, de a fürdő gyógyászati részlege ettől függetlenül nyitva lesz – írta meg a Termál Online.
 
Fotó: Instagram/Rába Quelle
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.