2020. 11. 02. - 13:00

Belföldi pihenést tervezünk itthon - a járványtól függően

Belföldi pihenést tervezünk itthon - a járványtól függően

Nem tántorította el a magyarokat az utazástól a vírushelyzet. Egy hazai felmérés arra világít rá, hogy különösen a belföldi utazások népszerűek.

Tízből hét magyar tervez utazást kikapcsolódásképpen, igaz belföldre. Egy felmérés szerint leginkább a 35-50 év közötti korosztályra jellemző az utazás, de az 50 és 65 év közötti korosztály is elmenne kikapcsolódni, hazai hotelekbe.
 
Minderre az Eventrend Group Eventrend Hotels online felmérése világított rá. A kérdőívet 3647-en töltötték ki, s ebből az derül ki: a magyarok kedvét a vírushelyzet sem vette el az utazástól – írja a turizmusonline.hu.
 
A felmérést egyébként a szállodaipar miatt végezték el, amely a járvány miatt igencsak kétségbeejtő helyzetbe került. Nem kétséges, hogy főként a hazai vendégekre számíthat a hotelágazat, ezért a hotelek számára lényeges volt tisztában lenni azzal, kikre számíthatnak.
 
A magyarok jórészét nem befolyásolja a vírushelyzet: belföldön pihennének
A magyarok jórészét nem befolyásolja a vírushelyzet: belföldön pihennének
 
A kérdőív Szállodai körkép 2020 címmel készült, s a válaszadók 25 százaléka azt felelte, nem befolyásolja utazási terveiket a kialakult vírushelyzet.
 
A leginkább a 65 feletti korosztály óvatos, esetükben a 62 százalék utazási kedvére befolyással van a pandémia. A 35-50 közöttieknél 56 százalék tart a járványtól, az 50-65 év közöttiek 54 százaléka fél – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Kiderült az is, hogy a családosok 60 százaléka átgondolja, utazik-e. A párok 54 százaléka a járványhelyzet függvényében tervez belföldi utazást.
 
A közeljövőben a válaszadók 48 százaléka tervez utazni.
 
A kérdőív arra is rávilágít, hogy 10-ből 7 ember számára az anyagiak nem jelentenek akadályt. A pénzügyi helyzetét csak a válaszadók 8 százaléka tartotta indoknak ahhoz, hogy ne utazzon sehová.
 
Ami a járványügyi intézkedéseket illeti, azok 87 százaléka, akik kitöltötték a kérdőívet, egyetért az egészségügyi nyilatkozat kitöltéssel, s 89 százalékuk azt sem bánja, ha több alkalommal ellenőrzik a testhőmérsékletét – írta meg a turizmusonline.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.