2018. 06. 18. - 12:20

Bocuse d’Or: Pohner Ádámék mehetnek Lyonba

Bocuse d’Or: Pohner Ádámék mehetnek Lyonba

Nyolcadik lett a híres Bocuse d’Or európai, torinói válogatóján a magyarországi csapat. Dánia szerezte meg az első helyet, őt Svédország és Norvégia követte.

Sikert ért el a magyar csapat is a neves megmérettetésen: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia bejelentette, hogy nyolcadikak lettek a versenyen, melyet ezúttal az olaszországi Torinóban rendeztek meg.
 
Pohner Ádám és csapata – mely Vomberg Frigyesből, Csillag Richárdból, valamint Hamvas Zoltánból áll – mehet a franciaországi Lyonba 2019-ben – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Pohner Ádám csapata a mutatós hústállal
Pohner Ádám csapata a mutatós hústállal
 
Nagyon szép eredményt tudhatnak magukénak, mivel a mezőny igen erős volt, s mindenki komolyan készült a megmérettetésre. Ráadásul Pohner Ádám mindössze 25 éves, a balatonszemesi Kistücsök sous séfje.
 
Magyar csapat Száll Tamás vezetésével először 2012-ben lett kilencedik a versenyen, majd 4 év múlva az európai válogatót is megnyerte – adta hírül a turizmusonline.
 
A Bocuse d’Or lyoni döntője 2019 januárjában lesz.
 
Eredmények:

Legjobb commis: Curtis Mulpas (Olaszország)

Legjobb vegetáriánus tányér különdíja: Franciaország

Legjobb hústál különdíja: Finnország

Továbbjutó országok: Finnország, Franciaország, Belgium, Svájc, Magyarország, Izland, Egyesült Királyság

Fotó: Instagram
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.