2019. 02. 21. - 13:00

Dél-Afrikában van a világ legjobb étterme

Dél-Afrikában van a világ legjobb étterme

Nemcsak hogy Afrikában, de egy igen kicsi halászfaluban találjuk meg a világ legjobb éttermének választott gasztronómiai egységet. A Wolfgat megkapta az Év Étterme elismerést Párizsban.

Kis, dél-afrikai halászfaluban működik az az étterem, amely a World Restaurant Awards idei díját elnyerte. Párizsban a Wolfgatot választották az Év Éttermének – adta hírül a turizmusonline.hu.wolfgat_1
 
Az elismeréssel a világ legjobb 50 éttermét díjazzák.
 
A gasztronómiai díj 18 kategóriában osztályozza a jelölteket, s azért hozták létre, hogy előmozdítsák a nemzetközi gasztronómiai színtér sokszínűségét.
 
Magát az elismerést egy IMG nevű médiavállalat alapította. Kreatív igazgatója a Guardian gasztro-újságírója, Joe Warwick.
 
A díjjal többek között a legjobb éttermi specialitást, a legeredetibb konyhát, a leghangulatosabb éttermet, a legjobb térképen nem jelzett desztinációt vagy a legjobb új éttermet ismerték el.
 
A legkiemelkedőbb a legjobb étterem díj, melyet 100 főt számláló zsűri választott ki.
 
wolfgat_2A nyertesek között Ausztráliától Zimbabwéig számos étterem megtalálható – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Az első díj begyűjtője 150 kilométerre fekszik Fokvárostól.
 
Paternoster falu strandján van, amely az Atlanti-óceán partján terül el. A hely magyarul – Wolfgat - Farkaslyukat jelent.
 
Az étterem egyszerre csak 20 vendég fogadására képes, filozófiája pedig az, hogy az ételeket a lehető legkevésbé dolgozzák fel – a térség legfrissebb termékeiből főznek: halakat, kagylókat, hínárt, tengerparti fűszernövényeket kínálnak.
 
Az étterem vezetője a 38 éves Kobus van der Merwe séf, munkatársai pedig főként gasztronómiai képzettséggel nem rendelkező nők. A Wolfgat 2 éve létezik, egy hétfogásos menüt 53 euróért árul – ami a világ vezető éttermeihez képest igen alacsony árnak számít – írta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: wolfgat.co.za
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.