2019. 10. 07. - 10:01

Dorog város

Dorog, Komárom-Esztergom megyében található, a keleti részen, az Esztergomi járásban. Fontos turisztikai célpontnak minősül a Dunakanyarban.
DorogDorog
 
A Pilis és a Gerecse völgyében található térség még a kevésbé felfedezett területek közé tartozik, ám éppen ez adja meg a szépségét és a nyugalmát. A hamarosan megnyíló Reimann Bányászattörténeti MIniverzum a Dorogi-medence több, mint 220 éves történetét ismerhetik meg a látogatók a különleges makettvilág, interaktív elemek és egyedi építészeti megoldások segítségével. De a térség adottságai kiválóan alkalmasak túrázásra és az extrém sportok kipróbálására is. Ha szeretnél barátságos hangulatú, helyi termékek kóstolásával és panorámapontokkal összekötött, szervezett túrán részt venni, akkor itt a helyed! Ha az extrémsportok érdekelnek, búvárkodhatsz a Palatinus-tóban, kerékpározhatsz a környéken vagy akár túrázhatsz a Megyejáró Hódító Túrák állomásán.
 
Dorog a kirándulási célok mellett annak is megfelelő kikapcsolódási helyszín lehet, aki kiállításra, múzeumra kíváncsi, művelődni vágyik.
 
Szent József templomSzent Borbála templom
 
NEVEZETESSÉGEK, LÁTNIVALÓK
 
Mária-barlang
A vízlefolyásokat felfogni hivatott támfal 1925-ben épült. Morva Izodor a családját elkerülő merénylet emlékére barlangot építtetett a falban, melyet 1926-ban szenteltek fel, azóta kegyhely. Végleges formáját 1928-ban nyerte el. 2006-ban teljesen felújították 80. évfordulójának emlékére.
 
Kálvária
Ide azért érdemes felsétálni, mivel fenséges látvány tárul a szemünk elé: rálátni az Esztergomi Bazilikára, illetve a Pilis és a Budai-hegység vonulataira.
Ezenkívül megemlítenénk még: Szent Borbála-bányásztemplom, Dorogi Sportmúzeum, Bányász Emlékház, Szent József –plébániatemplom, Zenepavilon, Hősök tere, Schmidt-villa
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.