2018. 11. 26. - 12:50

Elkészült az első 777X-es Boeing

Elkészült az első 777X-es Boeing

Várhatóan csak 2019-ben emelkedik a levegőbe, de már készen van a Boeing 777X példányának összeszerelése.

Első repülését hajtja végre 2019-ben a Boeing 777X. A gép már szerkezetkész, helyre kerültek a fő szerkezeti elemek, a függőleges és vízszintes vezércsíkok is rajta vannak, s az óriási méretű kompozit szárnyakat is beállították, melyek felhajtható szárnyvégekkel rendelkeznek – írta meg az airportal.hu.
 
Az amerikai gyártónak ez az eddigi leghosszabb törzzsel rendelkező gépe, ugyanis nem kisebb, mint 77 méter. A szárnyfesztávolság a lehajtható szárnyvégekkel 72 méter, ugyanakkor ha felhajtjuk azokat, egyformák a 777-300ER típuséval.
 
Az új Boeing nemcsak kényelmes, költséghatékonyabb működik
Az új Boeing nemcsak kényelmes, költséghatékonyabb működik
 
A Boeing régebbi gyártmányaihoz képest a 777X egy új repülőgép, de gyártási rendszere is tartogat meglepetéseket. Több olyan fejlesztés is megtalálható azonban benne, amelyet a Boeing már használt a 787 Dreamliner gépeknél – adta hírül az airportal.hu.
 
Az új modellt a 777 piacvezető, valamint a 787 Dreamliner alapjaira készítették el: a tervek szerint ez lesz a világ leghatékonyabb kéthajtóműves repülőgépe.
 
S hogy miben más? Az ablakok nagyobbak és magasabbra kerültek, az utastér szélesebb, a belső világítás szintén újszerű. A gép 12 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint elődei, s üzemeltetési költségei is 10 százalékkal alacsonyabbak, mint a többi modellnek – írta meg az airportal.hu.
 
Első változatként a 777X-ből a 777-9-et készítik el, amelyen 400-425 ember utazhat majd. A gép hatótávolsága 14.075 km lesz – írta meg az airportal.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.