2019. 08. 26. - 12:55

Érkezik a sajtimádók ünnepe

Érkezik a sajtimádók ünnepe

Második alkalommal rendezik meg a SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja rendezvényt októberben. A jeles eseményen csaknem 25 ország képviselteti magát, félezer sajtkülönlegességgel.

Közel 25 ország mutatja be csaknem félezer sajtkülönlegességét hazánkban ősszel. 2019. október 19-én nyit második alkalommal a SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja.
 
Az érdeklődők több mint 400 sajtot, hozzájuk remek borokat kóstolhatnak meg, de természetesen a magyar sajtmanufaktúrák termékeit is végigízlelhetik, amelyek versenyre is kelnek egymással – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A kóstolgatást gasztronómiai és szórakoztató programok mellett élvezhetik majd.
 
Huszonöt ország 400 féle sajtja mutatkozik be a sajtfesztiválon
Huszonöt ország 400 féle sajtja mutatkozik be a sajtfesztiválon
 
Az első ilyen sajtfesztivált 2017-ben rendezték meg, s rengetegen voltak kíváncsiak rá. Egyre népszerűbb a gasztrokultúra, ezért a szervezők úgy döntöttek, idén is megmutatják a nagyérdeműnek a különleges külföldi és hazai sajtokat – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Kiválasztják majd a Nemzet Sajtját, lesz magyar sajtutca és SZEGA Sajt Kollégium a szakmai továbbképzés iránt érdeklődőknek.
 
A sajtünnepre ezúttal több mint 20 ország hozza el termékeit, még Amerikából is jönnek termelők. A típusok helyett azonban most országok szerint mutatják majd be a finomságokat a közönségnek.
 
Újdonság, hogy a sajtokról információkat QR-kód leolvasásával, applikáció segítségével is szerezhetnek az érdeklődők – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Fotó: sajtfesztival.com - facebook
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.