2020. 04. 20. - 12:20

Fejlesztik a kerékpáros turizmust

Fejlesztik a kerékpáros turizmust

Hamarosan örülhetnek a bicajosok, akik a Sopron-Fertő turisztikai térségbe látogatnak – jelentős összegből fejlesztik ugyanis a térségben a kerékpáros turizmust.

Csaknem 650 millió forintból fejlesztenék a kerékpáros turizmust a kiemeltnek számító Sopron-Fertő turisztikai térségben. A fejlesztésbe 11 település tartozik, a cél az, hogy bővítsék a térség élménykínálatát, s élénkítsék a biciklis turizmust – írta meg az MTI.
 
A beruházás érinti Fertőbozt, Hidegséget, Fertőhomokot, Hegykőt, Fertődöt, Sarródot, Sopront, Sopronhorpácsot, Zsirát, Röjtökmuzsajt és Bük községet.
 
A fejlesztés 2020 végéig valósul meg, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával.
Minderről a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség adott tájékoztatást, az ötlet felvetője.
 
Fejlesztik a biciklis turizmust a Sopron-Fertő térségében
Fejlesztik a biciklis turizmust a Sopron-Fertő térségében
 
Sopron és Fertőrákos között felújítanák a kerékpárutat, emellett a fertőrákosi Patak sor és a fertőújlaki Fő utca útburkolata is megújulna, s kiépülne a kerékpáros infrastruktúra – tudatta az MTI.
 
Létrehoznának több biciklis pihenőhelyet, ivókutakat, padokat asztalokat és térképpel ellátott információs táblákat is kihelyeznének. Három helyen lenne szenzoros forgalomszámláló eszköz.
 
Az eszközpark is megújulna, mely szükséges a kerékpáros turizmus élénkítéséhez: új bicikliket, informatikai- és hangtechnikai berendezéseket, szervizcsomagokat, illetve rendezvény-bonyolításhoz szükséges eszközöket is beszereznek majd – írta meg az MTI.
 
Mindez azonban még nem minden. Az Európai Kerékpáros szövetség által ajánlott BikeFriendly nemzetközi turisztikai minősítési rendszert is bevezeti a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, ez egyben a program nemzetközi minőségbiztosítása is.
 
Fejlesztik a kerékpáros turisztikai portált és a mobilapplikációt is. Programokat és turisztikai szemléletformáló rendezvényeket szerveznek megújult útvonalak és szolgáltatások népszerűsítésére, de marketing kommunikációs eszközökkel is dolgoznak a szakemberek azon, hogy a térség kerékpáros turisztikai életét fellendítsék – tudatta az MTI.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.